Misterele din Cina cea de Taină. Semnalele care vorbesc despre sfârşitul lumii şi note muzicale ascunse în opera lui Da Vinci

Publicat: 04/05/2024 | 10:56
Cina cea de taină - De la stânga la dreapta: Bartolomeu, Iacov, fiul lui Alfeu și Andrei formează un grup de trei, Iuda, Petru și Ioan formează un alt grup de trei / sursă foto: leonardodavinci.net

Leonardo Da Vinci ar fi prezis sfârșitul lumii în opera sa de artă, Cina cea de Taină. Fresca religioasă au fost pictate direct pe peretele principal din sala de mese din mănăstirea Santa Maria delle Grazie din Milano, însă pictura ar ascunde o serie de mistere despre sfârșitul lumii.

Leonardo Da Vinci a pictat Cina cea de Taină în perioada 1495-1498 – direct pe pereții mănăstirii Santa Maria delle Grazie din Milano. Originalul operei de artă poate fi văzut în celebra catedrală, în cadrul unor vizite scurte și programate – cu maxim 25 de persoane – care durează 15 minute. Cina cea de Taină este interpretarea vizuală a ultimei zile din viața de pământean a lui Iisus Hristos, înainte ca el să fie trădat de Iuda (al cincilea de la stânga la dreapta), unul dintre ucenicii săi. În timp ce mâncau și mâncau împreună, Mântuitorul și-a informat discipolii despre cum trebuie să mănânce și să bea, în amintirea lui.

Se crede că celebra pictură ascunde și anumite mesaje codate despre sfârșitul lumii, silueta Mariei Magdalena – care ar fi, de fapt, în dreapta lui Iiisus Hristos –  și prezența unor note muzicale, acestea fiind doar o parte din elementele cheie din fresca religioasă în jurul cărora încă există anumite teorii ale conspirației.

Cina cea de taină – De la stânga la dreapta: Bartolomeu, Iacov, fiul lui Alfeu și Andrei formează un grup de trei, Iuda, Petru și Ioan formează un alt grup de trei / sursă foto: leonardodavinci.net

Citește și: DE NECREZUT! PE CE DATĂ PICĂ PAȘTELE ÎN 2025? SE ÎNTÂMPLĂ ASTA O DATĂ LA 10 ANI

Leornado Da Vinci ar fi prezis sfârșitul lumii în Cina cea de Taină

Toate chipurile apostolilor din celebra pictură renascentistă realizată de Leonardo Da Vinci ar fi fost inspirate din modele reale. Se crede că silueta din dreapta Mântuitorului Iisus Hristos nu este Ioan – așa cum s-a crezut timp de secole întregi – ci Maria Magdalena. De altfel, sarea vărsată de pe masă (de lângă cotul lui Iuda) este considerată un semn al ghinionului ce urma să se abată asupra Mântuitorului – înainte ca Iuda să îl vândă pe 30 de monede de argint.

În ceea ce privește mâncarea servită la masă, se crede că peștele este hering sau anghilă – fiecare având propriul sens simbolic. În italiană, hering înseamnă „aringa”, cuvânt similar ”arringa” – care înseamnă a îndoctrina. În dialectul italian, cuvântul pentru hering este ”renga” – care descrie pe cineva care neagă religia.

În anul 2007, muzicianul italian Giovanni Maria Pala a creat un cântec cu ajutorul notelor muzicale din celebra frescă religioasă, note despre care se crede că ar fost codificate în pictură. Totodată, pictura ar ascunde o serie de simboluri matematice și astrologice care ar forma un mesaj codat transmis de Leonardo Da Vinci. Pictorul ar fi prezis sfârșitul lumii care s-ar arăta într-un potop apocaliptic – în perioada 21 martie 406 și 1 noiembrie 4006.

Citește și: TRADIȚII ȘI SUPERSTIȚII ÎN SÂMBĂTA MARE. CE NU E BINE SĂ FACI ÎN NOAPTEA CÂND SE DESCHIS CERURILE