Momente de panică pe o plajă bulgărească iubită de români. Ce au descoperit în apa mării i-a pus pe fugă pe turiști

Publicat: 23/07/2022 | 17:14

Momente de panică pe plaja Sunny Beach de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre. Turiștii au tras o sperietură serioasă atunci când au văzut în apă, la mal, un tub de rachetă.

Descoperirea a avut loc, paradoxal, chiar în apropierea unui buncăr din Al Doilea Război Mondial.

Oamenii au anunțat imediat autoritățile. Din fericire pentru toată lumea, reprezentanții marinei bulgare au declarat că era vorba de un tub gol al unei rachete antiaeriene.

CITEȘTE ȘI: CEL DE-AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL, PE CALE SĂ ÎNCEAPĂ! RUSIA ESTE PREGĂTITĂ: „FIȚI SIGURI”

Tot ei au spus că s-ar putea să fie urme ale conflictului din Ucraina, aduse de valuri până pe țărmurile bulgăre.

De la începutul războiului pe plajele vecinilor de la sud au fost descoperite peste 30 de bucăți de muniție, ajunse aici din nordul Mării Negre.

VEZI ȘI: SEMNAL DE ALARMĂ TRAS DE ENERGOATOM. RUSIA A LANSAT O RACHETĂ ÎN APROPIEREA CENTRALEI NUCLEARE

Un proiectil de război, găsit la 200 de metri distanță de țărmul românesc

Recent, o echipă formată din cinci scafandri de luptă EOD, specializați în lucrul cu explozivii, a executat o misiune de neutralizare a unei lovituri vechi de artilerie, care se afla pe fundul mării, într-un raion travers Eforie Nord, la aproximativ 200 de metri distanță de țărmul românesc.

”Intervenția scafandrilor militari, cu două ambarcațiuni rapide, s-a realizat în urma informării primite din partea scafandrilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, care au descoperit obiectul suspect, în timpul unor scufundări de antrenament.

Scafandrii au reușit să scoată proiectilul în siguranță

În urma verificării efectuate, scafandrii EOD au constatat că obiectul se afla la 5 m adâncime, era un proiectil calibru 76 mm și avea depuneri pietrificate de scoici, neputând estima perioada în care a fost utilizat. Operatorii militari au utilizat procedurile operaționale standard de neutralizare prin distrugere a dispozitivului, pentru a eliminarea pericolului, într-un raion de siguranță din zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române.

Secția de scafandri EOD din subordinea Centrului de Scafandri este unica structură din România special destinată să intervină la dispozitivele explozive neexplodate sub apă”, a transmis Statul Major al Forțelor Navale.

VEZI ȘI: BOMBĂ DE 100 DE KILOGRAME, DESCOPERITĂ ÎN MEHEDINŢI, ÎN ZONA MACHETEI PODULUI LUI TRAIAN)