Categorii: Sport

Mondialul din 2026, în America de Nord

Candidatura comună a SUA, Canadei şi Mexicului a ieşit învingătoare în cursa pentru organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2026, prima ediţie cu 48 de selecţionate, în urma votului exprimat de Congresul FIFA reunit ieri la Moscova.

Candidatura nord-americană a primit 134 de voturi, iar cea a Marocului – 65 de voturi. Un reprezentant al federaţiilor naţionale nu a votat pentru nicio candidatură.

Reprezentanţii celor două candidaturi au avut câte 15 minute pentru a-şi prezenta în linii mari punctele forte în faţa celor 170 de membri ai Congresului FIFA reuniţi la Expocentre din Moscova. Nord-americanii au subliniat că turneul lor va genera un profit de 11 miliarde de dolari, în timp ce Marocul conta doar pe 5 miliarde de dolari.

A MURIT! Oana Zavoranu a facut anuntul ACUM. Vedeta e distrusa dupa pierderea LUI!

Deşi va fi primul turneu final care se va desfăşura în trei ţări, cele mai multe meciuri vor avea loc în SUA. Din 80 de partide, 10 au loc în Canada, 10 în Mexic şi 60 în Statele Unite ale Americii (SUA). Finala este programată pe MetLife Stadium din New Jersey, fieful echipelor New York Giants şi New York Jets din NFL (Liga profesionistă de fotbal american).

„Vă mulţumim că ne-aţi încredinţat privilegiul de a găzdui Cupa Mondială FIFA 2026. Astăzi, fotbalul este unicul învingător”, a declarat după vot Carlos Cordeiro, preşedintele Federaţiei americane de fotbal. Cordeiro a adăugat că turneul va genera o cifră de afaceri de 14 miliarde dolari, dintre care 11 milioane dolari vor fi profit pentru FIFA.

Statele Unite ale Americii (SUA)  a mai găzduit CM în 1994, Mexic ediţiile din 1970 şi 1986, în timp ce Canada a organizat doar Cupa Mondială de fotbal feminin din 2015.

Articole recente

  • Stiri

El e hoțul îndrăgostit de ciocolată! A spart geamul, apoi…”

Un tânăr din Craiova este mort după dulciuri și, pentru că a dat și în ”boala” furatului, a spart u…

12 nov.. 2018 10:10 pm
  • Vedete

Oana Zăvoranu, în lacrimi! ”Muffin, sufletul nostru, a luptat până în ultimul moment…”

Oana Zăvoranu suferă! Muffin, motanul ei, a murit! Vedeta a postat pe Instagram trista veste, a pus o poză cu…

12 nov.. 2018 10:02 pm
  • Stiri interne

Horia Tecău, despre sfârșitul colaborării dintre Simona Halep și Darren Cahill: ”Simona este la o experiență mult mai mare…”

Horia Tecău a vorbit despre despărțirea dintre Simona Halep și antrenorul ei, Darren Cahill, despre care crede că o va…

12 nov.. 2018 10:01 pm
  • Stiri interne

Patru răniți după impactul frontal dintre două mașini, pe DN 1, în județul Brașov

Patru persoane au fost rănite, luni seara, pe DN 1, între localitățile Codlea și Vlădeni, din județul Brașov, după impactul…

12 nov.. 2018 9:47 pm
  • Stiri interne

A fost arestat tânărul din Brăila care a intrat cu mașina, în plin, într-un grup de persoane și a înjunghiat un bărbat

Bărbatul din Brăila care a înjunghiat un bărbat și apoi a lovit în mod intenționat cu mașina nouă persoane a…

12 nov.. 2018 8:50 pm
  • Stiri

Arena Națională va fi închisă! Anunțul oficial făcut de Gabriela Firea. “DNA a început o anchetă în rem!”

Gabriela Firea a anunțat că Arena Națională va fi închisă până când problemele cu gazonul vor fi rezolvate. Primarul Capitalei…

12 nov.. 2018 8:10 pm