Categorii: Sport

Mondialul din 2026, în America de Nord

Candidatura comună a SUA, Canadei şi Mexicului a ieşit învingătoare în cursa pentru organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2026, prima ediţie cu 48 de selecţionate, în urma votului exprimat de Congresul FIFA reunit ieri la Moscova.

Candidatura nord-americană a primit 134 de voturi, iar cea a Marocului – 65 de voturi. Un reprezentant al federaţiilor naţionale nu a votat pentru nicio candidatură.

Reprezentanţii celor două candidaturi au avut câte 15 minute pentru a-şi prezenta în linii mari punctele forte în faţa celor 170 de membri ai Congresului FIFA reuniţi la Expocentre din Moscova. Nord-americanii au subliniat că turneul lor va genera un profit de 11 miliarde de dolari, în timp ce Marocul conta doar pe 5 miliarde de dolari.

Imagini de INFART la show-ul de moda de la Milano! Manechinele fostului iubit al Madalinei Ghenea au fost aproape GOALE

Deşi va fi primul turneu final care se va desfăşura în trei ţări, cele mai multe meciuri vor avea loc în SUA. Din 80 de partide, 10 au loc în Canada, 10 în Mexic şi 60 în Statele Unite ale Americii (SUA). Finala este programată pe MetLife Stadium din New Jersey, fieful echipelor New York Giants şi New York Jets din NFL (Liga profesionistă de fotbal american).

„Vă mulţumim că ne-aţi încredinţat privilegiul de a găzdui Cupa Mondială FIFA 2026. Astăzi, fotbalul este unicul învingător”, a declarat după vot Carlos Cordeiro, preşedintele Federaţiei americane de fotbal. Cordeiro a adăugat că turneul va genera o cifră de afaceri de 14 miliarde dolari, dintre care 11 milioane dolari vor fi profit pentru FIFA.

Statele Unite ale Americii (SUA)  a mai găzduit CM în 1994, Mexic ediţiile din 1970 şi 1986, în timp ce Canada a organizat doar Cupa Mondială de fotbal feminin din 2015.

Articole recente

  • Stiri

Viață de coșmar! Mama i-a ucis tatăl cu toporul și a ajuns după gratii

Mirela Ivanov are o viață de coșmar! A trecut prin multe, dar cea mai grea lovitură a primit-o în urmă…

24 sept.. 2018 6:35 pm
  • Stiri

Jennifer Lopez a căzut pe scenă când bătea cuba cu fanii! Ce reacție a avut artista

Jennifer Lopez a fost aplaudată la scenă deschisă, după un recital de excepție, așa că artista s-a dus către marginea…

24 sept.. 2018 6:22 pm
  • Stiri interne

Patru turiști au fost înțepați de viespi în Bucegi. Salvamontiștii intervin, mai ales că o femeie din grup este alergică

Patru turiști care se aflau, luni, pe traseul Jepii Mari din Munții Bucegi au fost înțepați de un roi de…

24 sept.. 2018 6:14 pm
  • Vedete

Cum arată noua iubită a lui Victor Slav în costum de baie! Imagini incendiare cu blonda

Raduca, femeia în brațele căreia se pare că și-a găsit fericirea Victor Slav arată demențial în costum de baie. Blondina…

24 sept.. 2018 6:04 pm
  • Stiri

Live-ul de la priveghi care a îngrozit România! A umplut coșciugul cu bere si coniac, iar ce a urmat întrece orice imaginație! Atenție, imagini halucinante!

Imagini de-a dreptul șocante de la un priveghi! Mortul este înconjurat de sticle cu bere, în jur de 20, iar…

24 sept.. 2018 5:49 pm
  • Stiri

COD GALBEN pana la 21:00 în București! Începe acum

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o atenționare nowcasting cod galben de vânt puternic pentru București, valabilă până…

24 sept.. 2018 5:48 pm