Motivul incredibil care a determinat-o pe tânără să meargă 1.700 de kilometri pentru a se vaccina în București

Publicat: 30/05/2021 | 14:52
Tinerii se întorc în țară pentru a se vaccina anti-COVID-19 (foto Shutterstock)

În ultima perioadă, campania de vaccinare din România a luat amploare. Din ce în ce mai mulți tineri, plecați în străinătate la muncă, se întorc în țară pentru a se imuniza.

Acesta este și cazul unei tinere rezidentă în Suedia, a ales să se vaccineze la noi, cu Johnson and Johnson. În ţara scandinavă nu ar avea încă nici o şansă la vaccinare, spune ea. Distanța de la Stockholm la București este de peste 1.700 de km, cu avionul.

Citește și: Bilanțul COVID-19 din 30 mai 2021. 29 de persoane au murit, în ultimele 24 de ore, după ce au contractat SARS–CoV–2

„Momentan cred că sunt persoanele peste 60 de ani care se vaccinează şi am venit să-mi fac vaccinul aici”, a declarat ea, potrivit site-ului Știrileprotv.

La această ediție sunt aşteptaţi atât cei care fac rapelul și au primit prima doză la Maratonul Vaccinării Bucureşti – ediţia I (din perioada 7 – 10 mai), cât şi cei care doresc să facă acum prima doză, urmând ca rapelul să îl facă, după trei săptămâni, la oricare dintre centrele de vaccinare unde sunt locuri disponibile, mai ales că acum totul se poate face fără programare, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor.

Fiul medicului pediatru Mihai Craiu s-a vaccinat și el în România

Și fiul medicului Mihai Craiu, care este student în Marea Britanie, a ales să revină în România pentru a se vaccina. Acesta a ales să se imunizeze cu vaccinul Janssen, într-o singură doză.

„Din grabă, în primul rând pentru că trebuie să fac un singur vaccin şi mi-a fost de asemenea recomandat de părinţi. Am înţeles că e sigur, eficient. Mi s-a părut mult mai uşor la noi (n.r. procesul de vaccinare) şi într-adevăr în Marea Britanie, în special pentru cei tineri, mi s-a părut că este mult mai greu”, a declarat Călin Craiu.

Vaccinul Pfizer, aprobat pentru imunizarea copiilor cu vârste între 12 și 15 ani

De asemenea, s-a dat startul vaccinării copiilor între 12 și 15 ani, după ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat utilizarea vaccinului anti-COVID-19 de la Pfizer pentru aceștia. Doctorul Valeriu Gheorghiță, corodonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat că platforma de programare pentru vaccinare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare copiii vor putea fi programați prin contul părinților.

În București este amenajat primul centru mobil de vaccinare anti-COVID pentru copiii, situat în Parcul Lumea Copiilor (zona rotondă), în imediata apropiere a centrului de vaccinare de la Palatul Național al Copiilor. Noul centru mobil va avea două puncte de imunizare, în care se va administra serul produs de Pfizer-BionTech.

Nu rata: Coronavirus România, 30 mai 2021. Puțin peste 150 de cazuri noi SARS–CoV–2 s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore