Noi informații despre testarea bucureștenilor pentru coronavirus. Cum arată testele și cum vor fi efectuate: „Instructajul a fost unul pe înţelesul tuturor”

Publicat: 31/03/2020 | 08:02

Apar noi informații cu privire la testarea bucureștenilor pentru coronavirus. Până la startul procedurii, în fiecare scară de bloc trebuie să se organizeze dezinfectarea, dar și dotarea cu dezinfectanți a spațiilor comune, pentru o siguranță optimă.

Președintele Asociației Municipiilor a oferit ultimele informații cu privire la testarea bucureștenilor pentru coronavirus, dar și pentru asigurarea măsurilor optime de dezinfectare, în spațiile comune. Acesta este de părere că operațiunile au nevoie de timp și că primăriile nu le pot finaliza atât de repede.

CREȘTERE | Noi pacienți îmbolnăviți cu COVID-19. China arată cu degetul către infectările importate

De asemenea, a mărturisit totul despre testele pentru coronavirus, dar și despre faptul că mai multe cadre medicale au avut parte de primul instructaj dedicat acestor teste de care urmează să beneficieze bucureștenii.

Livia Gomez, directorul general al Complexului Multifuncțional Caraiman: „Instructajul a fost unul pe înţelesul tuturor. Sunt două teste. Testul rapid, pe bază de anticorpi şi testul de exudat, pe bază de antigel. Testul rapid se curăţă degetul, se înţeapă, se ia sânge din deget, se pune o picătură în test, se aşteaptă câteva minute. Sunt trei linii. Pentru negativ, minim două, pentru pozitiv o singură linie și se trece mai departe, chiar dacă este pozitiv, la recoltat din gât şi din nas.”

Din cauza faptultui că eșantionul necesar testărilor pentru coronavirus nu poate fi stabilit, ar putea duce la întârzierea efectuării testărilor.

Vladimir Alexandrescu, INS: „De data aceasta nu era vorba de nişte cercetări cu caracter social, ci era vorba de o testare care privea gradul de sănătate al populaţiei din Bucureşti. Pentru aşa ceva noi nu avem informaţiile necesare. Era vorba de persoane cu un anumit istoric medical. Statistici pe care noi nu le avem. Dacă am fi creat noi un asemenea eşantion, cu siguranţă apărea riscul de a deturna sensul testării”.