Noi reguli în Germania, în pandemia de coronavirus. Cum ar putea cetățenii să călătorească cu mijloacele de transport în comun

Publicat: 16/11/2021 | 09:53
Sursă foto: Pixabay

Noi reguli în Germania, în pandemia de coronavirus. Cum ar putea cetățenii să călătorească cu mijloacele de transport în comun, pentru a combate creșterea cazurilor de Covid-19. Autoritățile ar putea lua o decizie drastică în acest sens.

În ultimele 24 de ore, Germania a înregistrat 30.483 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus și 167 de decese. În ultimele săptămâni, numărul de infectări se află pe o pantă ascendentă. Autoritățile din Germania se gândesc la a lua o nouă măsură pentru combaterea creșterii cazurilor de Covid-19. Există posibilitatea ca cetățenii să călătorească cu mijloacele de transport în comun doar dacă prezintă dovada vaccinării sau trecerii prin boală, dar și un test covid.

Regulile ”3G„ ar putea să se aplice și în locurile de muncă, însă nu este clar, până în acest moment, cum vor fi aplicate prevederile. Despre planul „3G” s-a vorbit și pentru Austria, în urmă cu o lună, când cancelarul austriac Alexander Schallenberg a făcut un apel la populație și le-a recomandat să meargă să se vaccineze, pentru a evita un nou val de infectări. Astfel că, de la 1 noiembrie, Austria a implementat noi măsuri, printre care și regula „3G”: Green Pass austriac care cuprinde Geimpft” (vaccinat), „Genesen” (şase luni vindecat) sau Getestet (test rapid).

De asemenea, în cursul zilei de luni, guvernul austriac a impus carantinarea persoanelor nevaccinate. Rata de vaccinare în Germania a ajuns la 67%, fiind printre cele mai scăzute valori din Europa de Vest, arată Adevărul.ro.

Vezi și VACCINAREA ANTI-COVID-19 A COPIILOR CU VÂRSTE ÎNTRE 5 ȘI 11 ANI A ÎNCEPUT! UNDE SE ÎNTÂMPLĂ ACEST LUCRU

La începutul lunii noiembrie, România se clasa pe locul trei din coada clasamentului european privind rata de vaccinare împotriva noului coronavirus, în rândul minorilor, potrivit datelor oferite de European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC). Rata de vaccinare a minorilor este de 4,1%.

Sursă foto: Pixabay