Nu are epitafuri si nici poze, deci nu e cimitirul vesel. Cu toate astea, “patronul” a tinut sa inveseleasca putin locul, si….

De: Cancan
Publicat: 07/09/2013 | 16:04
Tone de floarea soarelui cultivate in cimitir

Tone de floarea soarelui cultivate in cimitir

Se spune ca satul Nefliu este o asezare de oameni destul de modesti, care numara aproape 300 de familii, chiar daca vecinatatile au cunoscut in ultimii ani o dezvoltare imobiliara puternica. In catun, majoritatea caselor sunt insirate pe strada pricipala botezata “Unirii” iar ocupatia principala a satenilor, avand in vedere ca cei mai multi sunt pensionari, este agricultura.

Cat de curand combinele vor intra in cimitir pentru a strange recolta

Avand in vedere varsta inaintata a localnicilor, pe una dintre ulitele satului a aparut de ceva vreme un cimitir nou. Doua panouri cat Zidul Chinezesc informeaza trecatorii ca un loc de veci in Cimitirul Parohial Nefliu costa doar 1.000 de lei. Numai ca, imediat cum ajungi in fata portii cimitirului ai o revelatie.

Un loc de veci prin lanul de floarea soarelui costa doar 1.000 lei

Cativa maidanezi stau tolaniti pe molozul aruncat de basculante, semn ca lucrarea este neterminata, si asteapta linistiti sa primeasca ceva bucate din resturile vreunei pomeni.

Si cainii vagabonzi mor de foame langa cimitir

Doar ca au ceva de indurat. In incinta sunt doar patru cavouri si cateva cruci, aproape 15 la numar, infipte din saracie direct in pamant.

Un peisaj mirific cu floarea soarelui, cruci si morminte

Cum mormintele sunt putine iar tarlaua mare, proprietarul s-a gandit sa-si mai scoata din parleala. Pe cateva hectare bune a cultivat floarea soarelui.

Claudiu Valimareanu