Nu e un banc! Mesajul halucinant trimis de un român lui Vladimir Putin: „Bro, ce ţi-a făcut Ucraina?”

Publicat: 01/04/2022 | 20:39

Mesajul unui român către Vladimir Putin a devenit viral pe rețelele de socializare. Acesta este al doilea român care i-a scris președintelui rus după ce rușii au invadat Ucraina.

Dacă numeroși cetățeni își exprimă părerea în diverse moduri, unul dintre cei mai curajoși a fost un român, care a decis să-i transmită un mesaj direct președintelui rus, chiar pe pagina sa personală de Facebook.

”Bro, ce ți-a făcut Ucraina? Vezi că astea-s faze de b*(&^%$@”, i-a scris bărbatul român lui Vladimir Putin.

În finalul lunii februarie, un alt român curajos în scria lui Vladimir Putin: ”Mai termină-te, vere, cu războiul ăsta. Gata, am văzut toți că ești mai bun, dar termină-te odată că te taie dracu nebunul ăla de Iohannis. Deci, îți spun prietenește. Termină cu războiul că te ia mama dracu!”, a fost mesajul internautului pentru Vladimir Putin.

Moscova este dispusă să își folosească armele nucleare?

În documentul „Principiile de Bază ale Politicilor de Stat ale Federației Ruse privind Descurajarea Nucleară” publicat în iunie 2020, Kremlinul își rezervă dreptul să folosească arme nucleare inclusiv pentru prevenirea unei escaladări a acțiunilor militare, pentru încetarea în condiții acceptabile pentru Federația Rusă sau pentru aliații săi.

Federația Rusă consideră armele nucleare ca fiind strict niște mijloace de descurajare. Astfel, este clar că Moscova arată că este dispusă să își folosească armele nucleare dacă se primesc date sigure despre o posibilă lansare de rachete balistice care ar ataca teritoriul Rusiei, dacă un alt adversar le folosește sau statul este în pericol.

(CITEŞTE ŞI: PLANUL SECRET AL LUI VLADIMIR PUTIN: “VA TERMINA CU UCRAINA, APOI VA TRECE LA ROMÂNIA”)

Înainte să fie modificat, în anul 2020, documentul susținea că armele nucleare pot fi folosite doar atunci când existența statului era amenințată.

Statele Unite și Rusia dețin peste 90% din armele nucleare din lume, dar doar o mică parte dintre acestea sunt desfășurate, potrivit „Union of Concerned Scientists”.

Este bine de știut că o treime dintre armele nucleare ale Uniunii Sovietice erau amplasate pe teritoriul Ucrainei, însă aceasta a renunțat la ele după ruperea URSS. Ucraina a primit, în schimbul acestor arme nucleare, garanții scrise de independență și suveranitate de la Rusia, SUA și Marea Britanie.