Nu este o eroare! Câți lei cer profesorii din Cluj pentru 90 de minute de meditație la matematică și la limba română

Publicat: 07/10/2023 | 14:59
Ce prețuri percep unii profesori din Cluj pentru meditații

Mulți părinți aleg să investească în meditații pentru copiii lor, pentru a le oferi o pregătire suplimentară. De cele mai multe ori, meditațiile sunt pentru matematică, limba română, limbi străine, istorie și biologie. Tarifele diferă de la profesor la profesor, dar și în funcție de complexitatea materiei. De exemplu, iată mai jos, în articol, câți lei cer profesorii din Cluj pentru 90 de minute de meditație. În speță, cât cer la două dintre materiile din care se dau examene la Evaluarea Națională și BAC.

A trecut o lună de când a început anul școlar. Întoarcerea elevilor în bănci, însă, poate veni la „pachet”, uneori, cu suplimentarea materiei prin intermediul meditațiilor. Este o formă abordată de mulți părinți, pentru a le oferi copiilor o pregătire în plus, pe lângă materia învățată la școală.

Această practică abordată de părinți necesită un buget stabilit încă de la început, însă. Deoarece o sesiune de 90 de minute de meditație, la matematică, limba română sau materiile care sunt stipulate la Evaluarea Națională și Bacalaureat, poate ajunge să coste și 150 de lei. De exemplu, astăzi vă prezentăm câteva tarife pe care le percep profesorii pentru meditații, la diverse materii, în Cluj. Prețurile diferă în funcție de complexitatea materiei predate. Totodată, și de cât dorește profesorul să încaseze pentru o sesiune de meditație.

Vezi și „NU VĂ E MILĂ DE COPIII ĂȘTIA?” LA O ȘCOALĂ DIN SIBIU PĂRINȚII AU LUAT FOC DIN CAUZA UNEI DECIZII A CONSILIULUI DE ADMINISTRAȚIE

Cât plătesc elevii pentru 90 de minute de meditație la matematică și limba română

De exemplu, în Cluj, părinții pot opta să își trimită copiii la meditații, în funcție de bugetul pe care îl au. Pe un site de profil, un elev care optează pentru o sesiune de 90 de minute de meditație la matematică, de pildă, poate plăti 70 de lei. Ședința de meditație poate ajunge la prețul de 150 de lei, dacă părintele optează un expert.

Pe de altă parte, pentru o oră și jumătate de meditație la limba română, un elev poate plăti 50 de lei, acesta fiind cel mai mic preț. Ședința poate ajunge la 130 de lei.

Cei care se pregătesc suplimentar la biologie pot plăti între 50 și 120 de lei. De asemenea, elevii care fac 90 de minute de meditație la istorie sau geografie pot plăti de la 40 de lei. Prețul poate ajunge la 100 de lei. Pe de altă parte, în cazul celor care vor să aprofundeze limbile străine, prețurile se situează între 50 și 140 de lei, pentru o oră și jumătate de meditație, arată stiridecluj.ro.

Vezi și ECATERINA ANDRONESCU A RUPT TĂCEREA ÎN SCANDALUL PRIVIND BURSELE PENTRU ELEVI. EXPLICAȚIA PENTRU CARE INCLUSIV CORIGENȚII POT ÎNCASA BANI: “EVALUAREA COPILULUI…”

Totodată, reamintim faptul că, anul acesta, ANAF a emis un ghid privind „tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute din meditații acordate în particular de persoanele fizice”. Cei care oferă meditații trebuie să declare veniturile obținute.

Se arată următoarele date: „În cazul în care persoanele fizice intenționează să realizeze sau realizează deja în mod individual venituri din prestarea de servicii reprezentând meditații, au obligația de a se înregistra la Oficiul Național al Registrului Comerțului și de a solicita autorizarea funcționării, în condițiile prevăzute de O.U.G. nr. 44/20081”.