Nu mai ești sigur că datele sunt confidențiale nici dacă intri pe Google cu funcția Incognito. Ce s-a descoperit și ce se întâmplă acum

Publicat: 02/04/2024 | 16:39
Ce se întâmplă cu datele utilizatorilor pe funcția Incognito de la Google / Foto: Pixabay

Reprezentanții Google au luat o decizie majoră în privința funcției Incognito! Compania a decis să șteargă miliarde de date colectate în modul privat Incognito în urma unui acord legal. În acest fel, patronii gigantului trebuie să se supună unor reguli în ceea ce privește puterea sa de a urmări utilizatorii. Asta înseamnă că încrederea celor care foloseau până acum navigarea privată a scăzut, căci nu mai sunt siguri că informațiile pe care le căutau sunt confidențiale. 

Este oficial! Google urmează să șteargă miliarde de informații ale utilizatorilor modului Incognito. În urma unui proces colectiv din Statele Unite ale Americii, autoritățile au stabilit un acord legal prin care compania trebuie să șteargă înregistrările datelor tuturor utilizatorilor care au intrat să navigheze incognito. Această decizie drastică vine după ce gigantul a fost acuzat că a încălcat intimitatea unor utilizatori prin colectarea de date chiar și atunci când internauții navigau privat pe web.

CITEȘTE ȘI: NOILE SAMSUNG SMARTPHONE VIN CU NOI FUNCȚII! UTILIZATORII VOR FI FASCINAȚI SĂ AUDĂ CE VOR AVEA ÎN PLUS. ÎȚI VEI SCHIMBA IMEDIAT TELEFONUL

Câți bani trebuie să plătească Google, după ce a pierdut procesul în SUA

Procesul în acest sens a început în SUA în anul 2020, atunci când Google a fost acuzat că încalcă anumite norme. Concret, compania celebră a fost luată în vedere pentru că ar fi adunat informații despre utilizatori, când aceștia intrau pe modul incognito, pe internet. Pentru ca datele lor să rămână confidențiale, după un proces s-a stabilit ca Google să șteargă toate informațiile adunate prin navigarea privată.

Au fost cerute daune de 5 miliarde de dolari în acest caz. Google a acceptat acordul, însă a contestat acuzațiile. Acest acord legal urmează să ajungă în instanță, pentru aprobare. Google a mai fost implicat în procese, nu ar fi pentru prima dată.

Reamintim că, în anul 2022, gigantul a plătit nu mai puțin de 400 de milioane de dolari pentru că ar fi urmărit locațiile unor utilizatori, care renunțaseră la serviciile de localizare pe dispozitivele lor. Un alt scandal a fost în luna decembrie a anului trecut, când cei de la Google au acceptat un acord de 700 de milioane de dolari pentru a soluționa un proces intentat de un grup de state americane care acuza compania că a anulat concurența în Magazinul Play pe dispozitivele Android.

CITEȘTE ȘI: ADIO, WAZE ȘI GOOGLE MAPS! UN ROMÂN A DAT LUMEA PESTE CAP CU NOUA APLICAȚIE, ATLAS NAVI. CARE SUNT BENEFICIILE CELOR CARE O FOLOSESC