Nu, nu este o glumă! Cât a ajuns să coste un porumb fiert pe plaja de la Mamaia

Publicat: 05/08/2021 | 08:40
Prețul a crescut față de anul trecut (Imagine de Emilian Robert Vicol de la Pixabay)

Porumbul fiert rămâne și în această vară unul dintre cele mai cerute produse pe toate plajele din România. Comercianții au schimbat însă prețurile, dacă este să comparăm cu anul trecut, cel mai probabil influențați de pandemie.

Dacă în 2020 trecut găseai porumb fiert la prețul de 5 lei, indiferent de stațiune, acum lucrurile s-au schimbat. Pofticioșii trebuie să scoată din buzunare 6 lei, dacă vor să simtă că sunt la mare și au bifat toate poftele.

Altfel, cei mai puţin inspiraţi se promovează sub un slogan care a făcut carieră din vremuri îndepărtate: „Ia porumbul, neamule!”. Concurența, pe de altă parte, este acerbă, așa că inventivii s-au adaptat ”situației” și au adus un suflu nou în afacere.

Citește și: Deja e prea de tot! Câți lei costă un pahar de vin pe plajă în Mamaia

„Pentru fete părăsite, 15 boabe gratuite!” şi „Pentru blonde şi roşcate, am adus porumb în rate”, strigau cei care ar putea fi numiți, fără teama de a greși, chiar ”poeții plajelor”, în vara anului trecut.

Cât a fost nevoit să plătească un bărbat pentru o porție de hamsii

Un concediu pe litoralul rânesc, preponderent în Mamaia, a devenit un lux pentru mulți dintre români. Un bărbat a dezvăluit cât a plătit pentru o masă în Mamaia.

Acesta a povestit că a dat pentru o ciorbă, o porție de hamsii și o bere nici mai mult nici mai puțin de 70 de lei, pe când soția sa a plătit 75 de lei pentru o friptură care nici măcar nu a mai ajuns la masă. Conform declarațiile bărbatului, doar pentru a-ți parca mașina în zona stațiunii Mamaia trebuie să plătești aproape 100 de lei pe zi.

Nu rata: Câți lei a plătit un turist pentru o friptură la un restaurant din Mamaia! Când a venit nota, să leșine