O casieriţă de la Mega Image din Fălticeni a primit un set de bonuri de masă ciudate. Ce scria, de fapt, pe ele

Publicat: 12/03/2022 | 17:10

Mai multe persoane din România au intrat în posesia unor tichete de masă mai „speciale”, tichete care pot fi folosite la cumpărături. Acest lucru s-a întâmplat și la Fălticeni, unde mai mulți cetățeni, care au mers la Mega Image pentru a-și achiziționa produse alimentare, le-au plătit cu bonurile de masă respective.

În pandemia de coronavirus, mai mulți cetățeni au intrat în posesia unor bonuri de masă mai „speciale”. După ce s-au vaccinat cu schema completă, aceștia au primit din partea statului tichete de masă în valoare de 20 de lei, câte cinci tichete fiecare (100 de lei, în total). Acest lucru s-a întâmplat și în Fălticeni, unde cetățenii care s-au vaccinat împotriva coronavirusului, la Centrul de vaccinare din municipiul Fălticeni, cu schemă completă, în lunile septembrie și octombrie, au putut merge începând cu 24 noiembrie 2021 să își ridice bonurile de masă de la Casieria Primăriei Fălticeni, arată monitorulsv.ro.

În multe lanțuri de magazine, care acceptă aceste bonuri, oamenii s-au prezentat pentru a achiziționa produse alimentare. Tichetul de masă nu este unul chiar „obișnuit”, căci pe el este prezent un câmp liber care poate fi completat cu numele persoanei care beneficiază de el. De aceea se cere prezența fizică a persoanei respective, atunci când trebuie să își ridice bonurile de masă.

În alte județe din țară au existat și tensiuni, la centrele de vaccinare, unde cetățenii ar fi trebuit să-și primească tichetele respective. Oamenii s-au așezat la cozi și au așteptat ore în șir pentru a primi cele cinci bonuri de masă, pentru că au schema completă de vaccinare.

Vezi și VEȘTI BUNE. SE MĂRESC ALOCAȚIILE COPIILOR. CE SUMĂ VOR PRIMI ACEȘTIA DE LA 1 MARTIE?

Potrivit metodologiei stabilite de Ministerul Sănătății, în luna septembrie, privind acordarea tichetelor de masă, acestea pot intra doar în posesia persoanelor care prezintă schema completă de vaccinare împotriva Covid-19. De asemenea, bonurile de masă pot fi ridicate în termen de șase luni de la data ultimei doze administrate. Pentru a intra în posesia acestora, cetățeanul trebuie să se prezinte personal, cu un document de identitate.

Vezi și  CÂȚI LEI PRIMEȘTE SALARIU LUNAR O CASIERIȚĂ ÎN MEGA IMAGE. SUMA PARE IREALĂ!

Termenul s-a prelungit de la 90 de zile la 6 luni

Anul trecut, a fost schimbat termenul pentru ridicarea tichetelor de masă în cazul persoanelor vaccinate împotriva Covid-19. Inițial, acesta era de 90 de zile, însă Ministerul Sănătății a anunțat că termenul se prelungește la șase luni. Decizia de prelungire a termenului a fost luată prin ordin al ministrului interimar al Sănătății, Cseke Attila, din cauza apariției unor întârzieri în livrarea tichetelor pentru populație. În luna octombrie, ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a aprobat suplimentarea fondurilor pentru achiziția tichetelor de masă cu suma de 13,8 milioane de lei. Ministerul Sănătății a stabilit în septembrie metodologia de acordare a tichetelor de masă persoanelor care se vaccinează împotriva virusului SARS-CoV-2, cu schema completă. Astfel, cei vaccinați cu schema completă beneficiază de o alocație de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a 5 tichete de masă.

sursă foto: arhivă