O companie austriacă face bani frumoși din producția de zahăr de pe teritoriul țării noastre + ce se întâmplă cu zahărul produs

Publicat: 12/12/2022 | 17:18
Supermarket. Sursă foto: Pixabay

În urmă cu doar câteva zile, austriecii au refuzat intenția țării noastre de a intra în spațiul Schengen. Statele din Europa au fost de-a dreptul șocate de refuzul Austriei, mai ales dacă ne raportăm și la faptul că, în România, o companie austriacă a deschis două fabrici mari pentru producerea zahărului.

Deși Austria nu a fost de acord cu aderarea României în spațiul Schengen, țara noastră rămâne, totuși, un punct de atracție al investitorilor austrieci. O companie austriacă reușește să facă bani frumoși prin producerea zahărului. Totuși, se pare că zahărul pe care românii îl găsesc pe raturile supermarketurilor, nu ar fi același pe care austriecii îl produc în România. (VEZI ȘI: ÎNLOCUITOR NATURAL DE ZAHĂR – CARE E VARIANTA CEA MA SĂNĂTOASĂ)

O companie austriacă face bani frumoși din producția de zahăr din România

De mai bine de 24 de ani, compania austriacă Agrana are mai multe afaceri pe teritoriul țării noastre. În anul 1998, au fost făcute multe investiții în industria de amidon și zahăr în România. Astfel, mai multe fabrici care produc aceste produse au fost preluate de compania austriacă. Aceasta deține, în prezent, două fabrici de zahăr: în Roman și Buzău. În Țăndărei, compania austriacă deține o fabrică de amidon.

Anual, compania produce peste 100.000 de tone de zahăr. De asemenea, în urmă cu 4 ani de zile, compania și-a schimbat numele în Agrana Romania SRL, iar capitalul pe care îl deține este unul imens, în valoare de 80.919.033,80 ron. (CITEȘTE ȘI: FLICK, REACȚIE NEAȘTEPTATĂ ÎN SCANDALUL CU AUSTRIA. CUM SUNĂ „PLUGUȘORUL NEADERĂRII LA SCHENGEN”. VIDEO)

În anul 2020, compania a avut angajați peste 342 de persoane. În anul 2019, numărul salariaților a fost de 396 de persoane, potrivit informațiilor oferite de Gândul.

Ce se întâmplă cu zahărul produs în România

Cuburi de zahăr. Sursă foto: Pixabay

Potrivit informațiilor oferite de sursa de mai sus, producția de zahăr din România este trimisă la firma-mamă din Austria. De acolo, zahărul este exportat în mai multe state care fac parte din teritoriul Uniunii Europene.

Mai mult decât atât, zahărul pe care românii îl consumă ar fi importat de către firma austriacă din Mauritius, sau ale țări care nu sunt membre UE. Astfel, românii ar fi păcăliți, întrucât zahărul pe de pe rafturile magazinelor noastre nu este produs din sfeclă de zahăr românească.

„Este lesne de înțeles cum funcționează mecanismul: producția de zahăr din România ajunge la firmă-mamă în Austria și, de acolo, pe piețe mult mai atractive.

Pentru România, firma austriacă importă zahăr din Mauritius sau alte țări non-UE. În astfel de condiții, ne lăsam păcăliți că avem la raft produs din sfeclă de zahăr românească.”, a informat sursa de mai sus.