O elevă a avut un șoc când și-a văzut nota la Evaluarea Națională: ”I-au dat pastile de calmare. Făcuse semipareză”

Publicat: 30/06/2020 | 14:35

O elevă a avut un șoc când și-a văzut nota la Evaluarea Națională. Medicii i-au sărit în ajutor tinerei, deoarece făcuse semipareză.

O elevă premiantă din localitatea Bâlteni, județul Gorj, a avut parte de surpriza vieții ei când și-a primit rezultatele la Evaluarea Națională. Tânăra luase nota 6 la proba de Matematică.

La Evaluarea Națională 2020, lucrările elevilor din județul Gorj au fost corectate de profesori din Dolj. Eleva a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce și-a văzut nota.

Ulterior, a depus contestație și lucrarea ei a fost notată cu 10. Adolescenta are acum una dintre cele mai mari medii din judeţ la Evaluarea Naţională. (CITEȘTE ȘI: VEDETA DE LA KANAL D L-A “SUFOCAT” CU SĂRUTĂRI PE MILIONARUL DIN CLUJ ȘI…)

„Fetiţa chiar a avut un şoc şi părinţii i-au dat pastile de calmare. Din câte am înţeles, începuse să aibă o semipareză la gură. A venit fetiţa la contestaţii şi mi-a spus că a făcut absolut tot şi că nu are cum să ia mai puţin de 10. Are cea mai mare medie acum, din tot Centrul de evaluare al localităţii Bâlteni”, a precizat directorul Liceului Bâlteni, Constantin Deaconescu, potrivit igj.ro.

Situația s-a repetat în mai multe județe

Situația s-a repetat în mai multe județe și la mai multe discipline. Președintele Societății Române de Științe Matematice, Radu Gologan, a declarat că aceste diferențe ar putea fi cauzate de lipsa de experiență a profesorilor care au făcut prima corectură. (VEZI ȘI: VEZI CE NOTĂ AI LUAT LA BACALAUREAT 2020. EDU.RO VA PUBLICA REZULTATELE OFICIALE. LIVE UPDATE)

„Sunt diferențe prea mari și nu mi le explic. Poate că greșelile sunt în altă parte, nu în calitatea răspunsurilor copiilor. Poate la trecerea notelor. La matematică se acceptă 0,5 maxim de diferență în situații de interpretare. Când se recorectează, diferențele sunt mai mici de 0.25. Nu există nicio explicație.

La matematică astfel de diferențe sunt incredibile…Poate profesorul nu are experiență și nu îi acordă copilului dreptul de a interpreta sau să dea o altă demonstrație. Categoric ar trebui văzut…dacă sunt din vina profesorilor este o problemă mare”, a declarat Radu Gologan, potrivit Digi24.