O familie din București împodobește cu flori, de 15 ani, catafalcul moaștelor Sfintei Parascheva. S-au rugat, iar dorința le-a fost îndeplinită…

Publicat: 10/10/2018 | 17:49

O familie din București împodobește cu flori, de 15 ani, catafalcul moaștelor Sfintei Parascheva. Mii de flori în nuanțe de mov vor împodobi catafalcul pe care va fi așezată racla cu moaștele Sfintei Parascheva, din Iași. Florile sunt aduse, de 15 ani, cu camionul, de o familie din București, ca semn de mulțumire că rugăciunea le-a fost ascultată și femeia a născut o fată. Pregătirile pentru sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva sunt în toi, la Iași, iar miercuri a ajuns un camion plin cu flori, donat de familia Buștei. Cuplul de pelerini din București vine la Iași pentru al 15-lea an consecutiv cu un camion plin de flori.

Catafalcul pe care urmează să fie așezată racla cu moaștele Sfintei Parascheva va fi împodobit cu florile donate de familia Buștei. Familia  face această donație, de 15 ani, ca semn de mulțumire, fiindcă le-au fost ascultate rugăciunile, iar femeia a rămas însărcinată. Ea a născut o fată care a fost botezată după numele Sfintei.

„Când facem ceva cu plăcere, nu consideram că este un efort. Este o plăcere. Durează cam 8 – 10 ore până împodobim tot baldachinul dar la asta se mai adaugă alte trei zile de muncă, înainte, care se întâmplă în București până să ajungem aici. De atâția ani ne-am obișnuit și cu transportul de la București la Iași, știm cum să fie legate, cum să fie strânse ca să ajungă în regulă. Florile sunt și proaspete, dar ne ajută și Sfânta să reziste atât de mult”, a declarat, pentru corespondentul Mediafax, Giani Buștei.

CITEȘTE ȘI: CÂND ÎNCEPE PELERINAJUL LA MOAȘTELE SFINTEI PARASCHEVA

O familie din București împodobește cu flori, de 15 ani, catafalcul moșatelor Sfintei Parascheva. Anul acesta, catafalcul va fi împodobit cu flori mov, lila și magenta

Anul acesta, catafalcul va fi împodobit cu flori mov, lila și magenta. Totuși, din aranjamente nu lipsește niciodată albul. Înainte de a alege florile pentru anul respectiv, întreaga familie se adună pentru a decide ce fel de flori vor împodobi catafalcul.

„Anul acesta între flori predomină movul și magenta. Cum alegem florile: ne strângem cu toții, de la mic la mare, toată familia, și facem aranjamente și refacem până când ne place tuturor. Am adus delphinium în mai multe nuanțe și albastru și mov, hortensii, crizanteme, antirrhinum, eustoma, trandafiri și clematis. Albul nu lipsește niciodată. Pentru noi Sfânta Parascheva înseamnă foarte mult, o iubim, ne ajută tot timpul, suntem sănătoși. Venim în fiecare an cu aceeași bucurie, cu același spor”, a spus Marylisa Buștei, fiica Florentinei Buștei, femeia care s-a rugat la Sfânta Parascheva și a fost ajutată.

Anul trecut, Marylisa a născut și ea o fată, pe care a botezat-o tot  după numele Sfintei Parascheva.

CITEȘTE ȘI: O FATĂ TREBUIA SĂ SE CĂSĂTOREASCĂ, ÎNSĂ A PĂRĂSIT-O ŞI S-A CUNUNAT CU ALTA. CE I S-A ÎNTÂMPLAT DUPĂ CE A MERS ŞI S-A RUGAT LA MOAŞTELE SFINTEI PARASCHEVA

O familie din București împodobește cu flori, de 15 ani, catafalcul moșatelor Sfintei Parascheva. ”Este o jertfă impresionantă”

Reprezentanți Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei sunt încântați că familia din București vine cu camionul plin de flori la Iași de fiecare dată, iar pentru biserică sosirea lor este un prilej de bucurie și de mulțumire.

“Este o jertfă impresionantă pentru că financiar este o cheltuială foarte mare și, deși ar mai fi și alte familii care ar putea, și ar dori, dânșii vor să facă acest sacrificiu de la an la an. Nu încep niciodată lucrarea de împodobire a catafalcul să meargă în Catedrală, să primească o dezlegare, o binecuvântare și așa, cu rugăciune își încep lucrul”, a spus purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, preotul Constantin Sturzu.

Deşi pelerinajul începe joi, în curtea Catedralei Mitropolitane din Iași s-au adunat încă de miercuri site de persoane care așteaptă să se închine la raclă.

Procesiunea cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva și depunerea lor pe platoul din faţa Căminului preoțesc „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” pentru închinare va începe joi dimineața, la ora 6.30, când racla cu moaştele Cuvioasei Parascheva va fi scoasă din catedrala Mitropolitană.

Ziua de pomenire a Sfintei Cuvioase Parascheva este 14 octombrie.

CITEȘTE ȘI: SURPRIZĂ LA MOAŞTELE SFINTEI PARASCHEVA! CE MEGA-VEDETĂ DE LA NOI A APĂRUT LA IAŞI SĂ SE ROAGE