O femeie din Suceava, despre cum s-a vaccinat anti-COVID la liber la Spitalul Județean: “Când am plecat de acasă, nu credeam că e adevărat”

Publicat: 15/01/2021 | 08:09

Diana Peptănuș Marin locuiește în Suceava și a reușit să se vaccineze anti-COVID la liber la Spitalul Județean, deși nu este cadru medical. Ea nu este singura persoană care s-a imunizat împotriva temutului virus… în cazul ei sunt multe altele, pentru că în mai multe unități medicale din România au rămas doze nefolosite. În cadrul unui interviu, suceveanca a povestit cum s-au desfășurat lucrurile după ce a mers să își facă vaccinul de care mulți oameni fug. “Un pas mic pentru mine, unul imens pentru omenire. Să faceți, că nu doare“, a scris femeia pe contul ei de Facebook.

O suceveancă s-a vaccinat împotriva SARS-CoV-2, deși nu e infirmieră sau doctoriță

La centrul de vaccinare organizat în Spitalul Județean Suceava existau, în urmă cu două zile, 420 de doze de vaccin și doar 350 de persoane programate la vaccinare. Ca să nu irosească dozele, specialiștii au vaccinat și persoane doritoare care nu erau angajate în sistemul sanitar public sau privat. Printre acestea se numără și Diana Peptănuș Marin.

“Am aflat de la o vecină cum că s-ar vaccina oamenii la liber la Spitalul Județean, am adus informația acasă, ne-am echipat (ea și soțul – n.r.) și am plecat la spital, unde am întrebat paznicul, domnul de la barieră, despre ce este vorba, ne-a îndrumat spre Ambulatoriu și am stat la rând frumos, ordonați, afară, la aer liber, la distanță unii de alții. Atunci când ne-a venit rândul, am intrat într-o cameră de triaj, unde ni s-a luat temperatura, am fost chestionați vizavi de istoricul medical al fiecăruia și eligibili fiind pentru vaccin, am fost vaccinați cu prima doză de vaccin Pfizer”, a declarat suceveanca pentru Digi24.

Nu rata: Se va impune un pașaport COVID-19 de către alte state? Motivele pentru care se va lua această decizie controversată

Ulterior, a precizat femeia, i s-a dat adeverința de vaccinare și i s-a spus că va fi contactată în legătură cu data de rapel.

“Așteptam cu nerăbdare și credeam că ne vine rândul la vaccinat undeva prin vară. Am fost niște norocoși. Noi când am plecat de acasă nu am crezut deloc că este adevărat. Am plecat că altă treabă oricum nu aveam și s-a întâmplat foarte repede, în condițiile în care la rând eram și pensionari, și oameni mai tineri, au venit chiar și doi polițiști în uniformă, iar atunci când am ajuns în preajma Ambulatoriului, au ieșit de acolo niște domni în uniforme de pompieri, cu măscuțe pe care era drapelul și scria «Pompierii», și i-am întrebat: «Ați fost, v-ați vaccinat? Este adevărat?»”, a mai mărturisit Diana Peptănuș Marin, conform sursei citate.

Ea a mai spus că la rând au fost și persoane în vârstă, și persoane tinere, maximum 15 persoane.

Citește și: Doliu în lumea artiștilor. Viorel Nimigeanu a murit la vârsta de 70 de ani, după ce s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2

La începutul acestei luni, o inițiativă similară, de a vaccina la liber cu dozele de vaccin rămase, a managerului de la Spitalul Găești, Laurențiu Belușică, a fost criticată de autorități. În plus, Ministerul Sănătății a trimis în control DSP-ul. Până la urmă, medicul a fost nevoit să trimită oamenii acasă.

Sursa foto: Facebook / Diana Peptănuș Marin & pixabay.com/ro