Obiceiuri culinare care arată clar că eşti născut și crescut în România!

De: Cancan
Publicat: 31/07/2018 | 15:28

O româncă a postat pe internet o listă cu indicii gastronomice care arată că eşti născut şi crescut în România. Paula Veselovschi se prezintă pe site-ul matadornetwork.com ca fost contabil.  

Iată care sunt în opinia sa cele 13 obişnuinţe culinare care arată că eşti român.

1. Gustul copilăriei se numeşte Pufuleţi

2. Porcul este „rege“ Chiar dacă mănânci şi carne de pui destul de des, vită din când în când, iar miel în Duminica Paştelui, nimic nu se compară cu friptura de porc, cârnaţii şi alte produse preparate din carne de porc, mai ales dacă sunt făcute în casă.

3. Cunoşti „subtilităţile“ gemului. Poţi face diferenţa între cel puţin patru tipuri de gem obţinute din acelaşi tip de fructe, în funcţie de cantitatea de zahăr folosită. Pentru tine, magiun, gem, marmeladă şi dulceaţă nu înseamnă acelaşi lucru.

4. Mâncarea se împarte într-una dintre cele două categorii: de post sau de frupt. Chiar dacă nu eşti o persoană religioasă, poate nici măcar creştin ortodox, ca majoritatea populaţiei ţării, cu siguranţă cunoşti diferenţa între alimentele de post şi de frupt.

5. Smântana este nelipsită din frigider

6. Niciun Crăciun fără sarmale şi cozonac

7. Mănânci pâine la aproape orice fel de mâncare

8. Ai o preferinţă care nu poate fi negată pentru covrigi

9. La ocazii speciale, nimic nu se poate compara cu cele şase feluri de prăjituri cu cremă, cu nuci, rom, cacao sau cafea preparate de mama ta.

10. Indiferent de cât de mică este bucătăria, există acolo cel puţin trei rafturi pline cu conserve făcute în casă.

11. În jurul unui grătar făcut vara alături de familie, vei recunoaşte inconfundabilul miros de mici Sulurile făcute din carne tocată, usturoi şi bicarbonat de sodiu, printre alte ingrediente – mâncate cu muştar şi pâine.

12. Şi când s-a terminat cu grătarul, vine rândul pepenelui.