OMS a aprobat primul vaccin anti-COVID produs în India! Covaxin are o eficiență de 78% și se adresează persoanelor care au împlinit 18 ani

Publicat: 04/11/2021 | 13:17

Covaxin este primul vaccin anti- COVID produs în India și apropat de Organizația Mondială a Sănătății. Covxin devine al optulea ser care primește undă verde din partea OMS. Vaccinul are o eficiență de 78%, potrivit AFP și este adresat persoanelor care au împlinit 18 ani. 

 

Organizația Mondială a Sănătății a aprobat primul vaccin anti-COVID produs și dezvolat în India. Covaxin este produs de laboratorul indian Bharat Biotech, relatează AFP. Vaccinul are o eficiență de 78%, iar schema completă de vaccinare cuprinde două doze, care se fac la un interval de patru săptămâni. Potrivit unui comunicat trimis de OMS, vaccinul indian se adresează în special țărilor cu venituri medii și mici, pentru că nu necesită condiții speciale de depozitare. Covaxin devine al optulea ser pe lista vaccinurilor agreate de OMS, alături de Moderna, Pfizer-Biontech, Astra-Zeneca (două tipuri), Johnson & Johnson, Sinopharm și Sinovac.

Covaxin conține virus inactiv

(VEZI ȘI:INCIDENŢA COVID ÎN CAPITALĂ, ÎN CONTINUARE ÎN SCĂDERE. LA CÂT A AJUNS, JOI, RATA DE INFECTARE)

Covaxin (sau BBV152) devine al treilea ser care conține virus inactiv. Covaxin conține un adjuvant care îl face să fie mai eficient, potrivit producătorului. Vaccinul nu conține tehnologia ARN mesager așa cum au serurile produse de Pfizer și Moderna, serul devine mai ușor de transportat, neavând nevoie de condiții speciale de depozitare sau temeperaturi scăzute, ceea ce presupune un plus pentru țările defavorizate.

Coronavirus România, 4 octombrie 2021

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat că, în ultimele 24 de ore, 489 pacienți infectați cu coronavirus au decedat, pe teritoriul României. Din păcate, în ultimele zile, COVID-19 a făcut ravagii în rândul pacienților infectați. Potrivit datelor existente la nivelul CNCCI la data de 4 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost raportate 489 decese dintre care  55 anterioare.

(VEZI ȘI:CRIZĂ DE OXIGEN ÎN SPITALE! FLORIN CÎȚU A ANUNȚAT CE NE AȘTEAPTĂ: ”CEA MAI BUNĂ MĂSURĂ ESTE FOLOSIREA OXIGENULUI INDUSTRIAL”)

Reamintim că, până pe 3 octombrie, 49.115 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 02.11.2021 (10:00) – 03.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 451 de decese (221 bărbați și 230 femei), din care 2 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

417 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 12 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 22 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Au fost raportate 2 decese anterioare intervalului de referință, survenite în județele Dolj și Harghita, în luna octombrie 2021. În intervalul de referință au fost raportate 449 decese.

Din totalul de 451 de pacienți decedați, 411 erau nevaccinați și 40 vaccinați. Cei 40 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 50-59 de ani și peste 80 de ani. 39 dintre pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități, iar pentru un pacient nu au fost raportate comorbidități.