Papa Francisc în România. Meniul Suveranului Pontif

Publicat: 31/05/2019 | 10:30
Papa Francisc în România. Meniul Suveranului Pontif

În vizita pe care o va face în România, între 31 mai şi 2 iunie, Papa Francisc nu va avea timp „să savureze mâncarea românească”, fiind mai tot timpul în mişcare. Potrivit unor surse din cadrul Bisericii Catolice din România, meniul Suveranul Pontif va fi unul cu specific italienesc.

Papa Francisc va opta pentru un meniu mediteraneean – italienesc pe durata vizitei sale în România şi „nu va avea timp să savureze mâncarea românească”, au declarat pentru mediafax surse din in cadrul Bisericii Catolice din România.

Suveranul Pontif va avea un meniu simplu, dar foarte bogat în legume. Potrivit presei din Italia, Papa Francis preferă să consume legume şi verdeţuri de sezon cu ulei de măsline. În general, la primul fel, Papa alternează orezul (risotto) cu paste „în alb”, iar la felul doi preferă carne albă sau peşte proaspăt, scria recent repubblica.it. La desert, Suveranul preferă fructele de sezon.

Potrivit reprezentanţilor Bisericii Catolice din România, pe parcursul celor două nopţi petrecute în România, Papa Francisc va fi cazat la Nunţiatura Apostolică din Bucureşti. Tot acolo, în urmă cu 20 de ani, a fost cazat şi Papa Ioan Paul al II-lea.