Partea buna a epidemiei! Carantina a dus la scăderea nivelului emisiilor de dioxid de carbon. A fost înregistrat cel mai mic nivel din ultimii 15 ani

De: A. D.
Publicat: 19/05/2020 | 21:28

Deși epidemia de coronavirus a avut efecte negative asupra tuturor țărilor afectate și au fost înregistrate numeroase cazuri de infectare și un număr mare de victime, se pare că există și o parte plină a paharului. Datorită faptului că majoritatea statelor au trecut printr-o perioadă de carantină și activitățile au fost sistate, s-a înregistrat o scădere considerabilă a emisiilor de dioxid de carbon.

În perioada carantinei a fost înregistrat cel mai mic nivel de emisii de dioxid de carbon din ultimii 15 ani. Un studiu recent a arătat că acestea au fost cu 17 % mai mici în perioada ianuarie – aprilie față de aceeași perioadă a anului trecut. (CITEȘTE ȘI: ROMÂNIA A FOST CONDAMNATĂ DE CURTEA DE JUSTIȚIE A UNIUNII EUROPENE PENTRU POLUAREA DIN CAPITALĂ)

Astfel, estimările arată că emisiile de dioxid de carbon pe întregul an 2020 o să fie cu 4,4 – 8% mai mic față de anul precedent, a notează. CNN. Acest timp de emisii nu au mai înregistrat un nivel atât de scăzut din anul 2006. (VEZI ȘI: FORMULA LETALĂ: CORONAVIRUS ȘI POLUARE! CAPACITATEA VIRUSULUI DE A UCIDE ESTE AMPLIFICATĂ DE AERUL POLUAT)

Studiul care a relevat procentajele surprinzătoare a fost realizat în 69 de țări, în zone care adună împreună 85 % din populația globului, dar și 97 % din totalul emisiilor de dioxid de carbon. Așadar, în SUA și China, țările care conduc în topul emisiilor de dioxid de carbon, acestea au scăzut cu 533.500 de kilograme (China) și cu 456.350 de kilograme (SUA).

Conform specialiștilor în protecția mediului înconjurător, pentru ca temperatura medie globală să nu crească cu mai mult de 1,5 grade Celsius, emisiile de dioxid de carbon trebuie să scadă cu minimum 7,6 procente în medie pe an în perioada 2020 – 2030.

Dacă și după dispariția virusului COVID-19 emisiile s-ar păstra la același nivel, acest lucru ar pute reprezenta un pas mare făcut pentru natură.