Pastreaza-ti silueta pana la adanci batraneti mancand sanatos! Cori Gramescu iti spune ce alimente trebuie sa mananci

De: Cancan
Publicat: 15/02/2012 | 00:00

Lista alimentelor sanatoase, dupa cum urmeaza:

Legume :Salata verde, spanac, stevie, mazare, fasole verde, castravete, rosii, ardei, dovlecei, vinete, conopida, broccoli, morcov, telina, patrunjel, pastarnac, praz, gulii, ceapa, usturoi, naut, linte, quinoa, avocado.

Carne :Curcan, peste, vita, pui, muschiulet slab de porc. Daca ai posibilitatea sa cumperi legume, carne, oua si lactate de la tarani, nu ezita. Cu cat sunt mai naturale, cu atat sunt mai sanatoase alimentele. Ouale se vor consuma fierte, prajite in ulei la temperatura mica sau omleta

Lactate:Sana, kefir, iaurt, lapte batut, cas proaspat, branzica de casa, telemea, mozzarella.

Nuci :Migdale, alune de padure, nuci, caju, fistic, seminte de in si chia, toate crude.

Uleiuri:Ulei de samburi de struguri, masline, orez, porumb, in, seminte de dovleac

Fructe:Mere, pere, prune,gutui, portocale, mandarine, banane verzi, sweety, pomelo – in general fructele de sezon sunt cele mai indicate

Principiile dietei:

– In fiecare zi mananci din fiecare grupa de alimente- La fiecare masa principala mananci cel putin una din: carne, oua, lactate.- Legume mananci la fiecare masa, la fel si din uleiuri- Din fructe mananci o singura data pe zi, de preferinta in prima parte a zilei, maximum 300g, ca gustare. Trebuie mancate la 2 ore distanta de o masa principala. A doua gustare a zilei e formata din nuci (alegi alt tip in fiecare zi), cu sau fara iaurt, dupa cum preferi, maximum 2 linguri de nuci/portie.- Trebuie sa bei 2 litri de apa pe zi si o cana de ceai detoxifiant- Trebuie sa mananci 3 mese principale si 2 gustari- Alcoolul trebuie redus pana la maximum 1-2 pahare de vin pe saptamana. Trick: la fiecare pahar de alcool baut, bea si un pahar de apa. Astfel nu vei fi nici mahmura si nici nu iti va afecta silueta.- Mananca fara aditivi, pe cat posibil cat mai putina sare si cat mai natural- Carnea sa fie fiarta/inabusita/la gratar, evita prajelile si gratarul facut la temperatura inalta- Consuma de doua ori pe saptamana , la micul dejun, un iaurt mic cu fulgi de ovaz+quinoa+seminte de in macinate. Este sanatos si te ajuta si la digestie.- Alege orezul integral sau salbatic, consumat in cantitati mici (50-60g) si in combinatie cu multe legume, proaspete sau facute in tigaie (aprox 200g).