Pericolele din timpul verii! Uite de ce boli ar fi bine sa stii sa te feresti in sezonul cald!

De: Cancan
Publicat: 28/06/2014 | 10:28

Cea mai frecventa problema a pielii in timpul verii o constituie arsurile solare, insa exista alte cateva afectiuni mai putin cunoscute, care va pot strica vacanta, daca nu sunt tratate cu grija. Micozele si dermatitele sunt doua dintre cele mai des intalnite probleme de sanatate in sezonul cald, potrivit unor date publicate de MEDIAFAX.

Infectiile fungice

Cea mai frecventa infectie fungica ce poate aparea in timpul verii este pitiriazisul versicolor (tinea versicolor), intalnita mai ales in regiunile umede, de exemplu, la tropice, potrivit huffingtonpost.com. Insa, in timpul verii, aceasta infectie se manifesta si in alte parti ale lumii, sub forma unor cruste aparute pe spate, piept si gat.

Cel mai simplu mod de prevenire a acestor infectii fungice este igiena – faceti dus dupa activitatile sportive solicitante, mai ales daca umiditatea din atmosfera este ridicata. Dermatologii recomanda folosirea sapunului cu zinc pirition, pentru a impiedica dezvoltarea micozelor. Daca simptomele persista, consultati medicul specialist.

Dermatita de contact

Dermatita de contact se refera la orice tip de afectiune provocata de contactul cu plante si produse alergenice – riscul fiind prin urmare mai crescut cand mergeti in vacanta cu cortul. Aceasta afectiune provoaca mancarimi, inrosirea si uneori cojirea pielii, iar, in cazuri mai grave, basici, urticarie si inflamatii.

Tratati aceasta afectiune cu unguente cu hidrocortizon – care pot fi cumparate de la farmacie fara reteta -, iar, daca dermatita este mai grava, medicul va prescrie medicamente cu steroizi.

Foliculita

Daca faceti sport in timpul verii imbracati in haine stramte si din fibre sintetice, sunteti expusi riscului de a dezvolta foliculita, o infectie bacteriana extrem de frecventa cand se inregistreaza temperaturi ridicate, care se manifesta prin aparitia unor basicute rosii la nivelul umerilor, coapselor si feselor.

Pentru prevenirea foliculitei, faceti dus si schimbati echipamentul sportiv imediat dupa terminarea exercitiilor fizice. Pentru tratarea acestei infectii, dermatologii recomanda folosirea unor geluri de dus si sapunuri antibacteriene, iar, in cazuri mai severe, mergeti la medic pentru prescrierea unor medicamente cu administrare orala.

Infectia cu Molluscum Virus

Infectia cu acest tip de virus este intalnita mai ales in cazul copiilor care merg la piscina. Pentru prevenirea acestei infectii, asigurati-va ca piscina este igienizata periodic si faceti dus imediat dupa ce iesiti din piscina.

O igiena riguroasa este cea mai buna metoda de prevenire a infectiei cu Molluscum Virus, dar si a altor tipuri de infectii bacteriene.

R.O.