Pericolul mortal care s-ar ascunde sub capota de la Dacia. Revoltă în masă a șoferilor după descoperirea făcută

Publicat: 02/06/2023 | 19:20
De ce proprietarii automobilelor Dacia sunt revoltați / Sursă foto: Pixabay

A fost pornită o revoltă în rândul șoferilor din Franța care dețin autoturisme ale mărcilor Renault, Dacia și Nissan. Zilele următoare, aceștia vor depune o plânere împotriva Renault Group şi Nissan. Șoferii susțin că viețile lor sunt puse în pericol, iar la bază ar fi vorba despre o înșelătorie. Iată detaliile mai jos, în articol.

Mai mulți șoferi din Franța au pornit o întreagă revoltă împotriva Renalut Group și Nissan. Aproape 2.000 de persoane, deținătoare ale autoturismelor Dacia, Nissan și Renault, susțin faptul că giganții auto ar avea pe piață mașini care ar putea pune în pericol viețile oamenilor. Persoanele revoltate se află înscrise pe o listă care urmează să fie depusă, alături de plângerea penală, în cursul zilei de luni.

Unele modele Dacia, Renault și Nissan nu ar prezenta siguranță pentru șoferi

Mai cu seamă, Christophe Leguevaques, avocatul reclamanților, a transmis faptul că plângerea are la bază „înşelătorie, punerea în pericol a vieţii, escrocherie şi practici comerciale înşelătoare”. De altfel, în cursul zilei de luni, 5 mai 2023, plângerea va fi depusă împotriva Renault Group şi Nissan, la tribunalul din Nanterre (Hauts-de-Seine).

„Până în prezent, sunt aproape 2.000 de persoane (1.789 mai exact). Şi având în vedere că înscrierile continuă ne puteam aştepta la o cifră mai mare. Nu mai este vorba de o simplă dispută între un gigant şi o persoană izolată. Unul din reproşurile aduse Renault este că joacă o ruletă rusească cu securitatea utilizatorilor”, a susținut avocatul reclamanților.

Vezi și DE CE S-A ÎNCHIS, DE FAPT, FABRICA DACIA? MOTIVUL REAL A FOST DEZVĂLUIT

Revolta a pornit de la motoarele pe benzină care ar avea supraconsum de ulei

Întreaga revoltă a pornit, de fapt, de la motoarele pe benzină – 1.2 Tce sau DIG-T (ale Renault). În perioada octombrie 2012 – iunie 2016, motoarele care au fost produse atunci ar consuma foarte mult ulei. În acest sens, s-ar provoca o uzură prematură a motoarelor mașinilor.

De altfel, există și o listă a mașinilor care ar prezenta astfel de probleme. Pe listă se află următoarele modele:

  • Renault Captur;
  • Clio IV;
  • Kadjar;
  • Mégane 3;
  • Scénic 3;
  • Dacia Duster;
  • Dacia Lodgy;
  • Nissan Juke;
  • Nissan Qashqai.

Potrivit informațiilor, un avertisment la adresa acestor motoare a fost transmis în anul 2019. Din anul 2022, au început să se întocmească lista cu reclamanți. De altfel, purtătorul de cuvânt al grupului auto Renault a susținut că vehiculele lor sunt „sigure şi conforme cu reglementările în vigoare”, potrivit Agerpres.

Citește și CÂT PLĂTEȘTE RCA UN ȘOFER CARE ARE LOGAN. DIFERENȚA DINTRE FRANȚA ȘI ROMÂNIA

Sursă foto: Pixabay