Perla anului la simularea Bacalaureatului! Ce a scris un elev din Prahova, despre Nicolae Ceaușescu

Publicat: 14/03/2024 | 07:47

În perioada 4-7 martie, a avut loc Simularea de Bacalaureat 2024. Elevii din toată țara au mers cu forțe proaspete să arate ce cunoștințe au dobândit pe parcursul celor patru ani de liceu. Însă, lucrările unora dintre ei au stârnit atât amuzamentul profesorilor. Un licean din Prahova a uimit cu o perlă despre Nicolae Ceaușescu. 

Ministerul Educației a informat că 122.372 de elevi  din cei 146.000 înscriși au participat la proba scrisă la alegere a profilului și specializării, care a fost programată miercuri, 6 martie. Iar vineri, în data de 15 martie, absolvenții claselor a XII-a vor afla rezultatele pe care le-au obținut la simularea de Bacalaureat 2024. Așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți, liceeni s-au întrecut în perle și de această dată.

Citește și: RÂZI CU LACRIMI! CE A ZIS TÂNĂRA DIN IMAGINE CĂ I-A PICAT LA BAC, LA SIMULAREA DE LIMBA ROMÂNĂ. CEA MAI TARE „PERLĂ”

Perla unui elev despre Nicolae Ceaușescu, la simularea de BAC

Marți, 5 martie, absolvenții claselor a XII-a  au susținut simularea de Bacalaureat 2024 la istorie. Cadrele didactice din fiecare județ au corectat lucrări ce le-au fost distribuite aleatoriu, din toată țara. Profesorii au fost uimiți atunci când au văzut modul de exprimare, dar și ce gafe monumentale au făcut unii elevi. Perlele au ”curs” pe bandă rulantă.

Spre exemplu, un licean din Prahova a scris: ”În 1922, Ceaușescu moare”, potrivit Observatorul Prahovean.

Elena si Nicolae Ceaușescu

Iată și alte fragmente care au uimit profesorii la proba de istorie!

„Motivele pentru care în societatea românească nu merge lucrurile așa cum trebuie ar fi că dacă nu ai soț soție la vârsta de 19/20 de ani oamenii râde de tine și că copii are internet de când se naște”.

„Sper ca la un moment dat să ne conducă o persoană care să știe să scrie și să citească și să nu mai citească discursul scrise pe foi sau dictate în cască de altcineva.”

„În 1991 s-a adoptat constituția din 1991 numită Constituția din 1991”.

Aceste perle au fost scrise drept răspuns al cerinței pentru subiectul al III-lea, unde elevilor li s-a cerut să formuleze un punct de vedere referitor la regimul politic din România în perioada 1991 -2000 și susținerea acestuia printr-un argument istoric.

Elevii s-au întrecut în gafe și la proba de limba română, acolo unde au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularități ale unui text poetic studiat, aparținând lui Ion Barbu. Un licean a transformat numele real al poetului Dan Barbilian în Barbut Ilian, iar opera „Riga Crypto și lapona Enigel” a devenit Liga Crypto.

Citește și: SE CERE DESFIINŢAREA BACALAUREATULUI! MOTIVUL TE VA UIMI: „NE-AM OBIŞNUIT SĂ ÎL DĂM”