“Perla” din mahala! O casa atrage toate privirile in cartierul Plumbuita! Vezi de ce!

De: Cancan
Publicat: 05/07/2013 | 00:05
Casa este construita in cartierul Plumbuita din Capitala

Casa este construita in cartierul Plumbuita din Capitala

“Am pornit proiectul propriu la varsta de 24 de ani cand firma de dezvoltare imobiliara la care lucram de cinci ani a decis sa suspende activitatea in urma crizei financiare. Familia mea detinea un teren pe care se putea construi, dar care era limitat din cauza latimii foarte mici, maximum sapte metri liniari la strada cu o adancime de aproximativ 44 de metri”, ne-a povestit Dorina Petre (28 de ani), dezvoltatorul proiectului imobiliar.

Imobilul a fost ridicat intr-o mahala

Pana a gasit solutia optima pentru a construi casa din zona Plumbuita, Dorina a avut ceva de furca. “Am schimbat patru arhitecti pana l-am cunoscut pe Mourgka Panteli, si el un tanar architect, care a venit cu o solutie de urbanism, adica de amplasare a cladirii raportata la teren, excelenta si care a fost aprobata de catre primaria sector 2 imediat. Fatadele si conceptul de arhitectura sunt rezultatele muncii si talentului arhitectului fara de care nici punerea in executie nu s-ar fi realizat corect”, ne-a mai spus tanara.

Casa are fatada din lemn, ca sa se integreze in peisaj

Suprafata este de aproximativ 70 mp/nivel, iar fiecare gazduieste cate un apartament de doua camere, mai putin parterul cladirii de la strada unde exista un gang lat de trecere catre a doua cladire.

De altfel, arhitectul a propus ca la fatade sa fie folosit lemn, avand in vedere ca si gardurile invecinate folosesc acelasi material si se dorea o insertie in peisajul deja existent. Prin faptul ca se folosesc materiale existente in zona respectiva, s-a facut o trecere de la vechi si daramat catre noul unei constructii moderne, iar cu siguranta cladirea se remarca in peisaj.

“Nu stiu ce au zis vecinii, dar se opreau pe strada sa o priveasca! Sunt in total sapte apartamente si au fost vandute toate. Ele sunt locuite de la finalizarea constructiei. Prin faptul ca foloseste materiale existente pe strada exista o trecere de la vechi si daramat catre noul unei constructii moderne insa cu siguranta cladirea se remarca in peisaj. Fatada dublata de lemn a rezultat din nevoia de a crea spatii exterioare, terase, intime si sigure in cazul in cazul absentei indelungate de la apartament. Ele eu venit si cu scopul de a umbrii suprafetele vitrate foarte mari ale camerelor pe timpul iernii si de a crea o perna de aer intre exterior si interior pe timpul iernii pentru a reduce costurile cu racirea si respectiv incalzirea apartamentelor. Lucru care se reflecta in costurile de intretinere foarte reduse”, ne-a mai explicat Dorina. (A.S.)(Sursafoto casaurbana.ro)