Peste jumătate din decesele provocate de coronavirus, confirmate postmortem în România. Avertismentul unui medic: „Mâine sunt de gardă. Ce trebuie să schimbăm?”

De: T.S
Publicat: 31/03/2020 | 21:06

Medicul Dan Dumitrescu, chirurg la Spitalul Universitar de Urgență București, vorbește deschis despre una dintre cele mai mari probleme a crizei de coronavirus din România.

Concret, potrivit calculului făcut de Dan Dumitrescu și publicat în mediul online, confirmarea de infectare cu Covid-19 a venit în ziua morții sau post mortem în peste jumătate din cazurile înregistrate în România.

48 de cazuri de „prea târziu”

Astfel, 48 de decese din totalul raportat până acum au fost confirmate ca fiind cauzate de COVID-19 abia după ce pacienții au murit.

Mai mult, arată medicul într-o postare pe pagina de Facbook, 32 de decese din cele 78 sunt în Suceava.

„Update, ora 17:45

48 decese din 78, au fost confirmate Covid + postmortem

32 decese dintr-un total de 78, sunt în Suceava

Cam așa stăm, ora 12:00

Din 69 decese, în 43 de cazuri, confirmarea Covid a venit postmortem sau un ziua decesului!

26 cazuri din cele 69 sunt în Suceava

Cel mai tânăr 27 ani, fiind și cel care “ a beneficiat de tratament specific “ 6 zile de la diagnosticare până la deces – cel mai rezistent dintre cei decedați

Unde greșim?
Ce trebuie să schimbăm?

Altfel, mâine sunt de garda!”, scrie medicul pe pagină să de Facebook.

Decesul tinerei de 27 de ani

Totodată, Dan Dumitrescu a amintit și de decesul femeii de 27 de ani care a devenit cea mai tânără victimă a Covid-19. Această „a beneficiat de tratament specific” șase zile de la diagnosticare până la deces fiind pacientul cel mai rezistent dintre cei decedați.

„Simplu, simptomatologia ușoară n-o testăm, deci nu știm, deci nu putem trata, deci mortu e de vină că n-a venit la timp; bucuria decidenților, când oamenii mor netratati facem economie la medicamente și la pensii, probabil”, scrie Vasilescu Sorin, un internaut care, potrivit profilului de Facebook a lucrat în trecut la Spitalul Universitar București.

„Testați foarte târziu, mai mult pentru statistică decât pentru prevenție!!”, mai comentează cineva din sistemul medical.

Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay