Informații de ultimă oră despre evadarea lui Radu Mazăre din Madagascar

De: Cancan
Publicat: 17/05/2019 | 20:06

Informații de ultimă oră despre evadarea lui Radu Mazăre din Madagascar! Reprezentanții Poliției Române precizează, în contextul informației prezentate de postul România TV privind presupusa evadare a lui Radu Mazăre, că la nivelul poliției nu a fost transmisă nicio informare oficială în acest sens.

UPDATE 2: Potrivit capital.ro, pe perioada cât a stat în Madagascar, Radu Mazare ar fi efectuat mai multe deplasari în Egipt, pentru a se întâlni cu investitor influent în turism din țara africană. Acesta i-ar fi pus la dispoziție fostului primat jet-ul personal. Un ajutor din partea egipteanului nu este exclus nici în ipoteza unei evadări.

UPDATE: Potrivit capital.ro, autoritățile române au fost luate prin surprindere și verifică veridicitatea informației. Se iau în calcul, la nivel informativ, toate variantele, inclusiv posibilitatea ca Mazăre să fi fost ajutat de români, la nivel de autorități, să scape.

Vineri seară, postul de televiziune România TV a prezentat informația potrivit căreia fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, ar fi evadat din închisoarea din Madagascar. Poliția Română a demarat formalitățile necesare aducerii în țară a lui Radu Mazăre, fiind constituită o escortă, astfel încât fostul primar al Constanței ar urma să fie adus în țară luni, 20 mai, informează IGPR.

La nivelul Poliției Române însă nu s-a primit nicio informare oficilă cu privire la presupusa evadare a lui Radu Mazăre.

„În referire la aspectele apărute în spațiul public, cu privire la evadarea persoanei urmărite internațional, Radu Ștefan Mazăre, facem precizarea că la nivelul Poliției Române nu s-a primit nicio informare oficială în acest sens”, se arată în informarea transmisă de reprezentanții Poliției Române.

Mazăre are de executat o pedeapsă definitivă: judecătorii instanţei supreme l-au condamnat, în 8 februarie, la 9 ani de închisoare cu executare pe fostul primar al Constanţei. Radu Mazăre a fost acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri (plaje şi faleze din Constanţa), prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe.