Povestea aleii terapeutice din Vâlcea

Publicat: 11/04/2019 | 23:27

O vâlceancă susține că a găsit soluția ideală pentru relaxare și înlăturarea stresului. Experimentarea mersului desculț pe diferite suporturi naturale ar putea rezolva unele afecțiuni de care suferă omul modern, consideră femeia, care a creat, într-o localitate din Vâlcea, o “alee terapeutică“, destinată să scape oamenii de stres. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, are toate detaliile. (CITEȘTE ȘI: POVESTEA RĂVĂȘITOARE A SINGUREI TRUPE DE DANSATORI CU SINDROM DOWN DIN ROMÂNIA)

Pista specială se află în localitatea Nicolae Bălcescu, din judeţul Vâlcea. Este amenajată cu nisip, lemne, iarbă, pietre de munte sau bolovani. Ea ar avea şi efect terapeutic, nu doar de relaxare.

Alternativă la calculator

Aleea terapeutică, o variantă gratuită de petrecere a timpului în natură

Aleea „terapeutică”, un proiect unic în Regiunea Sud-Vest Oltenia, este produsul muncii membrilor asociaţiei „Vatra cu idei”. Fondatoarea asociaţiei, Dana Rădulescu, a dorit, iniţial, să le ofere o alternativă tinerilor care-şi petrec tot timpul liber în faţa calculatorului şi să-i ajute pe adulţi să uite de grijile cotidiene.

„Este o variantă de a petrece timp liber în natură, iar accesul este gratuit. În Germania sau Austria sunt foarte multe alei terapeutice, copiii sunt încurajaţi să petreacă mai mult timp în natură şi să meargă desculţi. Aleea noastră este relativ mică faţă de cele din străinătate, acolo unde se merge chiar prin apă şi noroi”, povestește Dana Rădulescu, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

Piatra de munte a fost adusă de pe Valea Oltului

Lucrările de amenajare au durat ceva timp, pentru că materialele au fost aduse din alte zone ale judeţului. De exemplu, piatra de munte a fost cărată de la zeci de kilometri, tocmai de pe Valea Oltului, de lângă Mănăstirea Turnu. (VEZI AICI: OLIMPICA LA ENGLEZĂ FACE VOLUNTARIAT. E PROFESOARĂ LA 16 ANI PENTRU COPIII DINTR-UN SAT DIN TELEORMAN)

Aleea a fost concepută pentru relaxare de o asociaţie neguvernamentală, dar s-a dovedit a fi şi o soluţie terapeutică pentru copiii și tinerii care suferă de platfus sau deformări ale gambei.

„Un fel de reflexoterapie naturală”

Mersul desculț, o adevărată terapie antistres, experimentată la Vâlcea

„După feedback-ul pe care l-am avut timp de o lună, oamenii au spus că simt ceva la picioare. Este un fel de reflexoterapie naturală, nu presezi undeva mai mult sau mai puțin, ci lași piciorul să calce natural”, explică Dana Rădulescu, fondatoarea asociaţiei „Vatra cu idei”.  (CITEȘTE ȘI: FABRICA DE AGRICULTORI)

Potrivit iniţiatoarei aleii terapeutice, aceasta relaxează și binedispune, ajută la îndreptarea coloanei, oferind corpului o poziție dreaptă și reduce riscul de obezitate şi de apariţie a bolilor de plămâni.

“Ajută la eliberarea sentimentelor negative”

Amenajarea aleii a costat 5.000 de lei

Asociația mai susține că mersul desculţ creşte vitalitatea şi nivelul de energie din corp, iar aleea ajută la eliberarea sentimentelor negative şi la restaurarea echilibrului organic şi intelectual. Totodată, ar constitui un masaj natural, reflexogen, îmbunătățind și circulația sângelui.

Aleea terapeutică din Vâlcea este a doua din România, după cea de la Sfântu Gheorghe. Amenajarea ei a costat 5.000 de lei. Accesul la Alee este posibil în perioada lunilor mai – octombrie, cu programare prealabilă. (NU RATA, AICI: MĂRTURII ŞOCANTE FĂCUTE DE SPORTIVA ”NOTATĂ” CU 10 ÎNAINTEA NADIEI)