Povestea dureroasă a lui Cristian, medicul de 44 de ani care a murit din cauza coronavirusului. Colegii sunt în stare de șoc: „Nu avea comorbidități”

Publicat: 31/08/2020 | 08:34

Cristian Milicin avea numai 44 de ani și se afla în prima linie a eroilor care au luptat încă de la început cu COVID-19. Acesta a murit după ce a fost infectat cu virusul ucigaș, iar colegii sunt în stare de șoc de la producerea tragediei. 

Cristian Milicin era asistent universitar și avea numai 44 de ani. Se afla în prima linie a medicilor din Timișoara care luptau împotriva COVID-19 și pentru salvarea vieților altor oameni bolnavi. Din păcate, acesta s-a infectat cu noul coronavirus, iar acest lucru i-a fost fatal. Colegii sunt în stare de șoc și nu-și pot explica faptul că un om perfect sănătos a fost răpus de coronavirus.

Starea de sănătate i s-a agravat rapid

Cristian, medicul de numai 44 de ani a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara în urmă cu aproximativ trei săptămâni, fiind diagnosticat cu COVID-19, însă în ciuda tuturor eforturilor pe care le-au depus colegii săi pentru a-l salva, organismul acestuia a cedat.

„E un fenomen nefast pe care cu toţii îl regretăm. Cristian Milicin a fost un om deosebit, un tânăr de 44 de ani, fără comobirdităţi, nu a fumat în viaţa lui. E adevărat că avea obezitate gradul II, dar să fim seriorşi, dacă ar muri toţi obezii care ar face COVID s-ar goli planeta.

Omul acesta nu a avut în viaţa lui probleme medicale. Indiferent ce am încercat, plasmă, toate terapiile care se practică în Germania şi în America, din nefericire nu am putut să-l salvăm”, a declarat Cristian Oancea, directorul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, pentru adevarul.ro.

„Colegul nostru, în afară de obezitatea asta, nu avea nimic altceva. A fost o evoluţie graduală. Nu s-a simţit bine acasă, a venit la noi, a avut o febră moderată. Am început tratamentul. S-a simţit rău şi am decis, ca să fie mai bine supervizat, să fie trimis la terapie intensivă.

Nu a fost necesară intubarea în primă fază, am mers pe ventilaţie non invazivă. Colegii mei au reuşit să-l stabilizeze, a început să se simtă mai bine şi tocmai când ne gândeam că totul e în rgulă, a avut o degradare bruscă. A trebuit să-l intubăm şi a şi decedat”, a mai povestit Cristian Oancea.