Povestea elevului din Voinești care a învăţat doar un semestru pentru Evaluarea Naţională. Incredibil ce notă a luat

Publicat: 01/07/2022 | 13:53

La școala din Voinești, doar doi elevi au reuşit să obţină note de 10 la Limba Română, dar a existat şi o medie de 10, cea a lui Vasile Amăriuței. Elevul care a învăţat doar un semestru pentru Evaluarea Naţională are planuri mari de viitor.

Vasile Amăriuței consideră că examenele au fost ușoare, deşi se temea puţin de examenul la Limba Română. În final, rezultatul a fost cel aşteptat. În continuare tânărul doreşte să urmeze cursurile Liceului de Informatică “Grigore Moisil” din Iași, dar încă nu este hotărât dacă ar vrea să facă o carieră în I.T.

„Subiectul de la examen a fost foarte ușor la Română. Am făcut pregătire doar un semestru. Doresc să continui pe profilul de mate-info”, declară Vasile Amariței, unul dintre elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională.

Vasile Amăriuței a obţinut media 10 la examenul de Evaluare Națională

Profesoara de Limba Română de la Școala din Voinești este foarte mândră de reușitele elevilor săi și crede că întreaga echipă a școlii şi-a dat interesul pentru a pregăti copii cât mai eficint pentru examen.

CITEŞTE ŞI: CEA MAI MARE DIFERENŢĂ REZULTATĂ ÎN URMA CONTESTAŢIILOR LA EVALUAREA NAŢIONALĂ 2022. UN ELEV CU NOTA 2,80 A PRIMIT 6 PUNCTE ÎN PLUS

Atât directorul școlii, Cristian Danielevici, cât și profesoara, Georgeana Bălinișteanu, consideră că aceste rezultate sunt dovada clară că a faptului că şi la şcolile din mediul rural se pot face performanţe.

Elevii din întreaga țară, nemulțumiți de notele de la Evaluarea Națională 

Joi dimineață, elevii care au absolvit clasa a opta au aflat ce note au primit la Limba și Literatura Română și la Matematică. Media aritmetică a celor două probe contează în proporție de 80% pentru admiterea tinerilor la liceu. Restul de 20% este reprezentat de media din clasele V-VIII.

După cum notele de la Evaluarea Națională contează atât de mult în alegerea unui liceu, părinții, nemulțumiți de rezultate, acuză corectorii. Ca urmare, Facebook a devenit un „zid al plângerii” pentru aceștia.

„Sunt profesor de Limba și literatura româna! Îmi pare tare rău de faptul ca ai mei colegi și-au bătut joc de sufletele copiilor! Copii foarte buni au fost subevaluați ! Păcat! Urât! Nu am fost la corectat având copil clasa aVIII a dar nu mă așteptam la atâta bătaie de joc ! Păcat!”, a scris o utilizatoare de Facebook.

Nu doar părinții sunt nefericiți, ci și absolvenții de gimnaziu. Mulți dintre ei au anunțat deja că vor face contestații.

„Nu. La română s-a scăzut excesiv. Am făcut corectarea pe barem și mi-a ieșit 9,10, iar acum să aflu că nota este mai mică cu 2 puncte”, scrie o elevă.

„Profesorii de română exagerează la corectarea compunerilor,sunt foarte subiectivi! Câte ore de compunere au la nivelul claselor? Compunerile sunt destul de grele”, a spus un elev.