Povestea halucinantă a ”vânătorii” imobilului deținut de celebra casă de discuri ELECTRECORD

Publicat: 30/06/2022 | 17:19

De ani buni, ELECTRECORD SA se află în insolvență, din cauza unor datorii deja istorice post privatizare, cauzate în principal de obligația contractuală de menținere a unui număr mare de angajați, în condițiile în care casetele audio au dispărut de pe piață, locul lor fiind luat de CD-uri și, mai nou, de muzică digitalizată.

Atunci a fost momentul prielnic pentru Arhiepiscopia Româno-Catolică București să se pretindă pe baza unor înscrisuri de mâna, depuse în xerox la instanța, drept proprietara de drept a imobilului ELECTRECORD SA din Calea Călărașilor nr. 11, în care funcționează sala cu cea mai bună acustică din România și celebrul studio în care s-a înregistrat aproape toată muzică românească relevanță.

Pe un simplu xerox atribuit unui preot, care a scris de mâna un act datat 13 februarie 1858 (acum vreo 160 ani) s-a găsit o instanța – Judecătoria Sectorului 3, care prin sentința nr. 6624 din 11 aprilie 2012 a decis că imobilul din Calea Călărașilor nr. 11 este al Arhiepiscopiei Româno Catolice București (ARCB) și a dispus evacuarea ELECTRECORD SA din respectivul imobil.

ARCB a avut câștig de cauza în 2012 la Judecătoria Sectorului 3

Puteți vedea AICI documentul cheie pe care instanța și-a fundamentat decizia, act pe care l-a calificat pompos drept “…contract de vânzare cumpărare autentificat din anul 1858, ce este preferabil titlului reclamantei pârâte, care este un certificat de atestare a dreptului de proprietate emis în anul 2002 de o autoritate centrală a Statului român...” .

Astfel, un xerox care arată că un preot pe numele Heruvim Nestor, povestea la 13 februarie 1858 că la rugămintea Prea Sfinitiei Sale a fost însărcinat să cumpere “casele cu tot cuprinsul lor din Mahalaua Sfânta Vineri ale dlui Jean Tinner…” Și pentru că, povestește în continuare respectivul preot, “acel zapis s-a ars…” a dat mărturie că așa au stat lucrurile aievea.

Pe acest act ARCB a avut câștig de cauza în 2012 la Judecătoria Sectorului 3 și, de atunci și până în prezent, adică de peste 10 ani, dosarul se tot judecă, după două casări cu trimitere la rejudecare în apel, fiind în prezent în faza de re-rejudecare a apelului pe rolul Tribunalului București – Secția V Civilă (dosar 34899/301/2010**).

Mai multe detalii despre acest subiect puteți citi pe luju.ro.