Povestile rupte din „Cartea Junglei” sfideaza limitele rezistentei umane! Ei sunt copiii care au supravietuit in salbaticie

De: Cancan
Publicat: 30/03/2013 | 15:09

Oxana Malaya, din Ucraina, a fost nascuta in Nova Blagovishchenka, in anul 1983. A fost mutata de lânga parintii ei alcoolici la o varsta frageda, din cauza neglijentei acestora şi plasată de autorităţi intr-un orfelinat. Aici, ea s-a apropiat de cainii fără stâpâni şi a dobandit treptat mai multe comportamente specifice acestora.

În cele din urmă, Oxana a fost transferata la un azil pentru persoane cu handicap mental, in Barabol.

Ea a suferit ani de terapie de specialitate si de educatie, menite să-i rezolve problemele comportamentale, sociale si educationale. Ea a fost invatata sa vorbeasca fluent, iar multe dintre carentele sale de comportament au fost remediate. Incepand din anul 2003, Oxana Malaya a trait si a muncit la domiciliul asistentei medicale din Barabol, in cautarea de vaci si cai.

Copilul-pasare, crescut de mama intr-o colivie alaturi de alte zburatoare
 

Autoritatile rusesti au salvat de la ingrijire un copil de numai sapte ani, numit “copilul-pasare”, care poate comunica doar prin ciripit, după ce mama lui l-a crescut intr-o colivie de pasari alaturi de alte zburatoare. Asistentul social Galina Volskaya, care a fost implicata in salvarea baiatului din casa acestuia din Kirovsky, Volgograd, a spus ca a fost tratat ca un simplu animal de companie. Mama lui, in varsta de 31 ani, nu a vorbit niciodata cu fiul ei.

Băiatul-pasăre doar ciripeste si cand realizeaza ca nu este inteles isi misca mainile in forma de aripi. Medicii numesc asta Sindromul Mowgli, dupa numele personajului principal din romanul lui Rudyard Kipling.Temporar, el traieste intr-un azil.

Gemenele-lup din India

Gemenele Amala si Kamala au fost doua “fete salbatice“ din Bengal, India, care s-a presupus ca au fost crescute de o familie de lupi. Ele au fost gasite in 1920, in apropiere de Midnapore, regiunea Calcutta, India. In 1926 , preotul Joseph Amrito Lal Singh, conducatorul orfelinatului local, a publica o nota in ziarul Calcutta Statesman, in care zicea ca cele doua fete i-au fost incredintate de catre un barbat ce locuia in jungla din preajma satului Godamuri. Preotul sustinea ca el a fost cel care le-a scos din vizuina lupilor si ca el este cel care le-a dat nume copiilor si a tinut toate observatiile intr-un jurnal.

Serge Aroles considera ca jurnalul lui Singh este un fals deoarece a fost scris in India dupa 1935, la 6 ani dupa moartea lui Kamala si Amala. Fotografiile unde cele doua fete mancau carne cruda, mergeau in patru labe sau fac alte gesturi specifice animalelor au fost facute in 1937 dupa moartea celor doua fete. In poze apar doua fet , care au pozat la cererea preotului Singh.

Conform altor surse, Singh o batea pe Kamala pentru a se comporta cum dorea el in fata vizitatorilor. Kamala era retardata, suferea de sindromul Rett, conform descrierii medicului neurolog austriac Andreas Rett in 1966.

Victor din Aveyron ( 1788-1828)
A fost un copil care a trait aparent salbatic o buna majoritate a copilariei.  Gol si singur in padure, el a fost gasit ratacind in langa Saint-Sernin-sur-Rance, in Franta, in 1797. A fost capturat la scurt timp. Acest caz a inspirat in realizarea unui film denumit “L’enfant sauvage“ (Copilul salbatic) realizat in 1969 de catre Francois Truffaut. Dupa doua evadari, in 1800 revine in mijlocul oamenilor. Varsta lui a fost aproximata la 12 ani, dar semnele de pe corp, incapacitatea de a vorbi si preferintele la mancare au fost principalii factori ai unei vieti petrecute in salbaticie.
Jean Marc Gaspard Itard, un tanar student la medicina , l-a adoptat pe Victor in casa lui si a publicat rapoarte despre progresul acestuia. Victor a aratat progrese semnificative in intelegerea limbii si citirea cuvintelor simple, dar nu a reusit sa progreseze dincolo de un nivel rudimentar. Singurele fraze care Victor le-a invatat au fost : “lapte“ si “O, Doamne“.