Premierul Orban, atac la PSD: „De ce să mai depună moțiune, că am avut dreptate?! E o hărțuire politică ridicolă”

Publicat: 25/06/2020 | 22:50
Premierul Orban, atac la PSD: „De ce să mai depună moțiune, că am avut dreptate?! E o hărțuire politică ridicolă”

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi seara, pe un ton ironic, faptul că PSD nu are niciun motiv să depună moțiune de cenzură, așa cum a tot amenințat, mai ales după decizia CCR, care dă dreptate Guvernului.

Judecătorii CCR au decis joi că Guvernul nu trebuia să ceară votul Parlamentului pentru prelungirea stării de alertă. Premierul consideră că ameninarea social-democraților cu depunerea unei moțiuni de cenzură nu mai are obiect, din moment ce Curtea a dat dreptate Executivului.

”Acum, de ce să mai depună moțiune, că am avut dreptate? Eu ce le-am spus în scrisoarea pe care le-am trimis-o în Parlament? Că nu au precizat în lege. Să depună moțiune de cenzură că am avut dreptate? Bine, eu sunt obișnuit să am dreptate în polemica cu PSD și să fiu atacat că am dreptate”, a declarat premierul Orban la Digi 24.

Potrivit liderului PNL, ar fi vorba de o moțiune de cenzură ridicolă, care face parte „dintr-o hărțuire politică ridicolă, în loc să pună umărul.”

Reamintim că premierul a transmis, pe data de 17 iunie, doar spre „informare” Parlamentului Hotărarea de Guvern, nu spre „încuviințare”, ceea ce înseamnă că Parlamentul nu se putea pronunța prin vot și nici nu putea modifica măsurile și perioada stabilită de Guvern, cum făcuse în cazul instalării stării de alertă

Ludovic Orban: Decizia noastră nu a fost o greșeală

Premierul Ludovic Orban a mai spus, joi seara, că măsura tratării în spitale a pacienților fără simptome sau cu simptome slabe nu a fost o greșeală, deoarece în Italia s-a dovedit că astfel de persoane și-au infectat familiile.

„Inclusiv în partea a două a stării de urgență a existat posibilitatea că cetățenii să se trateze acasă. În Italia, mulți care s-au tratat acasă și-au infectat familiile, de asta a existat această reticență. Vă dau numai un exemplu, a fost cazul unui angajat de la ambulanță care a preferat să stea acasă și a și murit, până la urmă. Acum e reglementată mai clar. Secțiile exterioare ale spitalelor, o soluție mult mai bună decât tratarea acasă”a explicat premierul.