Preotul Emil Nedelea Cărămizaru a vorbit despre semnificația împodobirii bradului de Crăciun: „Sunt mai multe interpretări, dar toate își au frumusețea lor”

Publicat: 19/12/2022 | 14:00

Preotul Emil Nedelea Cărămizaru, invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului  ”ALTCEVA”, a vorbit despre semnificația împodobirii bradului de Crăciun. Pentru a putea vedea discuția integrală dintre Emil Nedelea Cărămizaru și Adrian Artene, directorul editorial al Grupului Gândul, abonați-vă la canalul de YouTube ”ALTCEVA cu Adrian Artene”.

În cadrul interviului realizat de Adrian Artene, Emil Nedelea Cărămizaru a vorbit despre semnificația bradului, dar și de împodobirea lui cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Se spune că, în prag de sărbători, odată cu bradul este permisă intrarea în casele noastre a Sfintei Treimi. Mai mult, podoabele cu care este împodobit bradul ar semnifica fructele cunoașterii din copacul din Grădina Edenului. Pe marginea acestui subiect, Emil Nedelea Cărămizaru a precizat că sunt multe interpretări, iar toate își au frumusețea lor.

Preotul Emil Nedelea Cărămizaru a vorbit despre semnificația împodobirii bradului de Crăciun / (Sursa: Captură video)

(NU RATA: Mihai Viteazul a promis să aducă de la Bari moaștele Sfântului Nicolae după ce i-a fost cruțată viața! Emil Nedelea Cărămizaru: „Le-a purtat în lupta de la Călugăreni!”)

„Le duc la izvor până la urmă, izvorul fiind chiar Dumnezeu însuși”

Podcastul poate fi urmărit integral pe canalul de YouTube ”ALTCEVA cu Adrian Artene”.

Adrian Artene: Ne asigurăm, pe de altă parte, că odată cu bradul, ar trebui să cunoască creștinii, permitem intrarea în casele noastre Sfintei Treimi pentru că, se spune, că prin forma triunghiulară pe care o are bradul, întruchipează cumva Sfânta Treime și că, pe de altă parte, aceste globulețe, lucrurile cu care îl împodobim, ar fi fructele cunoașterii din copacul din Grădina Edenului.

Emil Nedelea Cărămizaru: Este o interpretare frumoasă, sunt mai multe interpretări, dar toate își au frumusețea lor și ne duc la izvor până la urmă, izvorul fiind chiar Dumnezeu însuși. 

(VEZI ȘI: Preotul Emil Nedelea Cărămizaru a abordat subiectul „mesajul sacru al colindelor”: „Dumnezeu este inventatorul muzicii”)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

This browser does not support the video element.