Previziuni sumbre! Aproximativ un miliard de oameni s-ar putea infecta cu virusul COVID-19

De: A. D.
Publicat: 28/04/2020 | 18:50

Epidemia de coronavirus a făcut ravagii. Până în prezent au fost confirmate peste 3 milioane de cazuri de COVID-19 la nivel mondial și peste 200.000 de decese, iar lucrurile sunt departe de a ajunge la final.

În momentul actual, principala problemă o reprezintă migrarea virusului spre țări sărace. Situația este cu adevărat îngrijorătoare pentru că acest țări vulnerabile nu au sisteme medicale dezvoltate. În acest context se preconizează că până la un miliard de oameni s-ar putea infecta cu noul coronavirus la nivel global, potrivit organizației International Rescue Committee (IRC), citată de BBC. (CITEȘTE: KLAUS IOHANNIS A FĂCUT ANUNȚUL: „RĂMÂN RESTRICȚII: NU VOM PUTEA IEȘI DECÂT CÂTE 3 ȘI NU AVEM VOIE SĂ..”)

Raportul IRC, care se bazează pe modele și date de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Imperial College London, a estimat că ar putea exista între 500 milioane și un miliard de infectări la nivel global. Mai mult, ar putea fi înregistrate peste 3 milioane de morți în țări afectate de conflicte și cu situații instabile, precum Afganistan și Siria. (VEZI ȘI: CE SECRET ”CONDAMNABIL” ASCUNDE SOȚIA LUI KIM JONG UN. TOT CE NU SE ȘTIE DESPRE PRIMA DOAMNĂ A COREEI DE NORD)

 „Amploarea deplină și devastatoare a acestei pandemii nu a fost încă resimțită în țările cele mai fragile și sfâșiate de război. Cheia este acum ca donatorii să pună urgent la dispoziție finanțări flexibile. Guvernele trebuie să lucreze împreună pentru a elimina orice impediment pentru asistența umanitară”, a declarat șeful IRC, David Miliband.

Grupul din SUA, care monitorizează crizele umanitare din întreaga lume, arată că factori precum dimensiunea locuinței, densitatea populației, sistemul medical și conflictele preexistente ar putea crește riscurile de apariție a unor focare majore de coronavirus.

Multe țări considerate instabile au rate de infectare și număr de decese oficiale scăzute, dar se crede că numărul real este mult mai mare.