Primăria Municipiului București vrea să majoreze taxele și impozitele locale. Procentul cu care ar urma să crească

Publicat: 27/04/2023 | 13:44

Primăria Capitalei dorește să majoreze taxele și impozitele pentru case, mașini și terenuri cu 13,8%, conform raportului cu indicele inflației, în actul înaintat consilierilor generali spre aprobare. Cu toate acestea, contribuabilii consideră această majorare drept nejustificată, mai ales, în contextul economic actual care afectează societatea.

În același timp, centrul orașului București pare să fie ignorat de administrație și administratori, cu tone de gunoaie împrăștiate între spitalul Colțea și Kilometrul Zero al țării și pe strada Mavrogheni. Unele străzi sunt pline de gropi, iar în alte cartiere nu s-a mai investit de ani buni. Cu toate aceste, oficialii locali se gândesc să majoreze taxele și impozitele cu un procent de 13,8%,  lucru care poate fi perceput ca o povară pentru cetățenii care se confruntă, deja, cu o situație economică dificilă.

 „Nu (n.r. nu se justifică majorarea de taxe și impozite). În momentul de față, nu. Peste câțiva ani, dacă vor arăta străzile, măcar străzile, mai bine, da. Dar în momentul de față, doi-trei ani de zile mi se pare firesc să rămână taxele măcar la nivelul din 2022”, a declarat un bucureștean, pentru Digi24.

CITEȘTE ȘI: Anunțul momentului pentru șoferii din România! Cum poți să-ți recuperezi banii din fostele taxe auto

Bucureștenii ar putea plăti taxe și impozite mai mari

Reprezentanții partidelor politice din Consiliul General sunt conștienți de posibilele efecte politice negative ale unei astfel de majorări, ceea ce face ca votul de joi, 27 aprilie, să fie unul important și cu păreri împărțite.

„Proiectul respectiv este promovat de aparatul de specialitate al primarului general. Nouă ni s-a pus în față un proiect de majorare a taxelor, conform inflației. Mai departe, rămâne să luăm o decizie în grup și să vedem cum se votează în ședința de joi”, a declarat Stelian Bujduveanu, viceprimar general PNL, pentru sursa citată.

Pe de altă parte, există și oficiali locali care nu sunt de acord cu această măsură, pe motivul crizei financiare.

„Consider total nepotrivită această măsură, mai ales la nivelul Bucureștiului, municipiul care găsește, totuși, resurse financiare pentru marile proiecte. Nu era nevoie acum, în buza unei crize financiare, de mărirea taxelor și impozitelor locale”,  a declarat Ana Ciceală – consilier municipal USR.

VEZI ȘI: Pensionarii sunt buni de plată după mărirea pensiilor! Câţi bani vor avea de dat la stat cei cărora li s-au majorat veniturile