Primarul din Sângeorz-Băi care și-a umilit fiica punând-o dezbrăcată, în genunchi, la colț, a fost condamnat la închisoare cu suspendare. Ce se va întâmpla cu noul lui mandat

Publicat: 13/10/2020 | 13:33

Traian Ogâgău, edilul din Sângeorz-Băi care a fost filmat în timp ce își umilea fiica, la colț, în genunchi și dezbrăcată, a fost condamnat la închisoare cu suspendare într-un dosar în care este judecat pentru că ar fi consumat alcool la volan. Mai precis, el a fost anchetat pentru faptul că a refuzat să facă testul alcooltest, cât și să preleveze probele bologice.

Traian Ogâgău, primarul din Sângeorz-Băi, a devenit cunoscut după ce în urmă cu câteva luni și-a obligat fiica să stea dezbrăcată, în genunchi, și cu mâinile deasupra capului, drept pedeapsă. Fetița a fost pusă, în această poziție, să repete mai multe propoziții pe care tatăl ei i le spunea.

„Nu mai sunt obraznică și nu mai supăr pe mama și pe tata’, „O să fac exerciții și o să învăț’, „Ce-am făcut astăzi a fost ieșit din comun’ sau „Sunt cea mai obraznică fată din hotelul ăsta’, sunt câteva dintre propozițiile pe care bărbatul o pune pe fetiță să le repete.

Deși cazul alarmant a stârnit o serie de controverse pe rețelele de socializare, primarul a fost reales la conducere, la alegerile locale din septembrie 2020.

Dosar deschis în urmă cu patru ani

Traian Ogâgău și-a aflat astăzi sentința într-un dosar deschis în urmă cu patru ani, potrivit VIVA!.

În 2016, primarul a fost oprit de un echipaj de poliție, iar când agenții i-au cerut să sufle în etilotest, el a refuzat. De asemenea, nu acceptat să i se prevaleze probe biologice, potrivit Bistrițeanul.

Autoritățile ar fi fost anunțate că Traian Ogâgău s-ar fi urcat băut la volan, însă edilul a susținut că totul este „o făcătură’.

În 2018 a fost trimis în judecată, iar în vară și-a aflat sentința: primarul a primit un an de închisoare cu suspendare, trebuie să urmeze un curs de legislație rutieră și să facp 80 de zile de muncă în folosul comunității.

Precum era de așteptat, primarul a făcut apel, însă Curtea de Apel Cluj l-a respins: „Soluția pe scurt: În baza art. 421 pct. 1 lit. b din Codul de procedură penală respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul O. T. împotriva sentinţei penale nr. 95/09.07.2020 a Judecătoriei Năsăud. În temeiul art. 275 alin. 2 Codul de procedură penală obligă apelantul inculpat la plata sumei de 500 lei reprezentând cheltuieli judiciare ocazionate de soluţionarea apelului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 12.10.2020′, se arată în minuta Curții de Apel Cluj.

Primarul riscă să își piardă mandatul

În ceea ce privește riscul de a-și pierde mandatul, legea spune că mandatul de primar încetează în urma condamnării definitive, indiferent de modalitatea de executare.

„Calitatea de primar și, respectiv, de președinte al consiliului județean încetează, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului în următoarele cazuri: (…)

e) condamnarea, prin hotărâre judecătorească rămasă definitiva, la o pedeapsa privativă de libertate’.

Elena Nica
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea București. Experiențe în trecut: news editor Observator, Antena 1 și Antena Stars citește mai mult