Prinții, meniu regal cu fasole de Ziua Națională: ”Cea mai bună!”

Publicat: 02/12/2018 | 23:07

De Ziua Națională, fasolea și cârnații n-au lipsit nici din meniul celor care pretind că le curge sânge albastru prin vene. Prințul Paul și Prințesa Lia de România au sărbătorit, alături de micuțul Carol, la un restaurant cu specific românesc. Papilele gustative ale Prințesei Lia au fost în ”extaz” cand s-au delectat și cu „porc de ceafa”.

Ca în fiecare an, de Ziua Națională, fasolea e vedeta tradițională. Chiar și pentru cei ale căror papile gustative sunt mai obișnuite cu ”foi gras”. Prințul Paul și Prințesa Lia au sărbătorit românește, la un restaurant renumit din Capitală.

După opinia noastră, cel mai bun loc este să fie cu mâncare specific românească, tradițională…

Noi suntem români, cocoșul roșu este oficial. Cea mai bună mâncare, absolut.

Ce v-a plăcut, fasolea cu cârnat?

A fost fasole, îmi place aici, și porc de ceafa, după va fi gogoșu și mămăliga…

Ați adoptat și un stil tradițional românesc, ați ales portul tradițional românesc

Eu cred că este foarte important să nu pierdem tradiția. Eu sunt născut în Franța, când eram mic, toată lumea purta portul tradițional, acum se pierde în Franța. Dar aici, nu.

Și finul familiei Băsescu, prințisorul Carol, a fost îmbrăcat în ton cu sărbătoarea

Îți place cămașa pe care o porți și căciula de astrahan?

Cămașa, da, dar nu și căciula

Carol?

Carol e foarte patriot, el vorbește patru limbi. Carol, spune ce limbă vorbești? Germana, franceza, engleza și româna.

Si ce place mai mult?

Română!

Cum se zice în germană, La mulți ani, România!?

În limba germană! Aaaa, guten tag!

This browser does not support the video element.

Cristian Blanuta
Cristian Blănuță este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A început să lucreze în mass-media în anul 1996, la ziarul MONITORUL DE BACĂU. Au urmat ZIARUL DE BACĂU, PROSPORT (Ediția ... citește mai mult