Printul Charles, topit dupa gemul de corcoduse

De: Cancan
Publicat: 25/05/2009 | 00:00

GURMAND. Atras de dulciurile de casa, printul Charles a inceput cu dulceata, dupa care a mancat carnati LA PAS. Dupa ce a gustat bucatele traditionale, printul a facut miscare Aflat in vizita la Saschiz, in judetul Mures, mostenitorul Coroanei britanice a incalcat regulile gastronomice si a mancat cu pofta intai dulciurile, apoi carnatii. Ana Buta Desi se obisnuieste ca dulciurile sa se consume la sfarsitul mesei, printul Charles a inceput cu dulceturile. I-au facut cu ochiul si nu a putut rezista, minunandu-se de savoarea gemului de macese si a celui de corcoduse galbene. Abia pe urma a zarit carnatii, din care a luat putin, din dorinta de a putea gusta din toate bunatatile de pe masa: lipie de Saschiz, cozonac, paine de casa, branza, dar si miere de albine. Primarul i-a daruit o sticla cu palinca, din care printul nu a baut, preferand sa o ia pentru drum. Sambata, la Saschiz, mostenitorul Coroanei britanice si-a incheiat periplul in localitatile transilvane, dupa ce a tras peste noapte la conacul grofului Kalnoki din Covasna, unde s-a plimbat cu caruta prin sat, de aceasta data departe de ochii lumii. Cina de la conac a fost lejera: salata de legume cu maioneza udata cu vin rosu, pe fundal de muzica medievala.