Prinţul Paul al României, dat în urmărire internaţională, a fost prins la Paris. Când va fi adus în țară

Publicat: 27/06/2022 | 16:19
Prințul Paul Lambrino

Paul Philippe al României a fost prins luni în Franța. Informația a fost confirmată de ministrul de Interne, Lucian Bode.

Prinţul Paul al României era urmărit internaţional, la un an şi şase luni după ce a fost condamnat definitiv la închisoare,  în dosarul Ferma Băneasa.

În dosar, Curtea de Apel Braşov i-a condamnat la pedepese cu executare pe Paul Lambrino (trei ani şi patru luni pentru cumpărate de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice), pe omul de afaceri Remus Truică (şapte ani), şi pe cetăţenii israelieni Benjamin Steinmetz (cinci ani) şi Tal Silberstein (cinci ani).

Prinţul Paul a fugit din România imediat după ce a fost condamnat definitiv la închisoare, iar primele informaţii arătau că s-ar fi aflat în Portugalia.

Comunicatul oficial al ministerului de interne, după prinderea prinţului Paul

„În urma cooperării polițienești internaționale, dintre Poliția Română și autoritățile din Franța, a fost depistat, în Paris, Paul-Philippe al României În continuare se desfășoară activitățile procedurale, în vederea predării acestuia, către țara noastră.

Vă reamintim că, la data de 17 decembrie 2020, Curtea de Apel Brașov a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 42 din 17.12.2020 împotriva numitului AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE, 72 ani, fiind condamnat la 3 ani și 4 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumparare de influență si complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice”, a transmis MAI.

Paul al României a fost dat în urmărire internațională în decembrie 2020 după ce polițiștii nu l-au găsit la reședința lui, din centrul Capitalei.

Care sunt acuzaţiile din dosarul Ferma Băneasa împotriva Prinţului Paul

Procurorii susţin că fiul bastardului regelui Carol, Paul Lambrino, a revendicat ilegal averea bunicului său.

Ilegal întrucât nu avea recunoscută calitatea de moştenitor (abia în 2012 i-a fost recunoscută această calitate) şi a revendicat proprietăţi precum Ferma Regală de la Băneasa, ce aparţineau Domeniilor Coroanei. Aceste domenii nu erau în proprietatea Casei regale, ci erau proprietăţi ale Statului român, date în folosinţă Casei regale.