Profesorii nu mai au scăpare! ANAF a găsit o nouă metodă pentru a depista meditatorii

Publicat: 22/06/2022 | 23:02
Profesor. Sursă foto: Pixabay

Lucian Heiuș, președintele ANAF, a anunțat că va implementa un sistem prin care profesorii vor putea fi denunțați. Inspectorii vor merge în controale pentru a verifica situația, iar cei care nu își plătesc impozitele, vor fi amendați. 

Președintele ANAF este hotărât ca toate categoriile de plătitori de impozite care au fentat această obligație, să înceapă să o respecte. Cap de listă sunt profesorii care dau meditații. Pentru a-i prinde, Lucian Heiuș dorește să înființeze un Telverde al ANAF. La numărul care îl va fi atribuit, părintele poate suna și poate denunța meditatorul. 

„Vă dau un exemplu de reclamație: ”am dat milioane la profesor și copilul meu a picat bacul”. Se supără părintele, sună la Telverde al ANAF și reclamă. Când ai primit o asemenea reclamație, ești obligat să te duci să verifici”, a spus Lucian Heiuș. (CITEȘTE ȘI: Marius Tucă Show începe de la ora 20.00 pe Gândul.ro cu o nouă ediție de colecție. Invitate: Margareta Pâslaru, Angela Similea, Corina Chiriac și Mirabela Dauer)

Cum vor fi preveniți meditatorii de ANAF

Meditatorii, vloggerii și alte categorii care nu își plătesc taxele către ANAF ar putea primi un SMS. Prin intermediul mesajului, ar fi rugați să-și declare veniturile și să plătească impozitele. 

„Sunt multe persoane care obțin venituri din acest gen de activități, care sunt mai noi. Mulți dintre ei sunt foarte tineri, poate nu au înțeles că trebuie declarate veniturile. Vreau ca anul viitor, la foarte multe categorii de contribuabili de acest gen, ANAF să le trimită informări în scris, să le spunem ce trebuie să facă. Eu cred foarte mult și în educarea contribuabilului”, a declarat Lucian Heiuș la Euronews.

Planul la care s-a gândit președintele ANAF ar putea începe din anul 2023. (CITEȘTE ȘI:Nu e o glumă! O tânără a aflat că soțul ei este, de fapt, femeie! Cum a descoperit acest lucru, abia după 10 luni de căsnicie)

Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult