Prognoza meteo pentru 1 Decembrie. Cum va fi vremea în București

Publicat: 01/12/2020 | 08:29

Admininstrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea pe 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Astfel, prognoza meteo spune că vor avea loc schimbări climatice mai puțin obișnuite. Specialiștii anunță că temperaturile vor fi scăzute.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că pentru ziua de marți, 1 Decembrie, vremea va fi ceva mai rece la nivelul întregi țări, mai ales dimineața și pe timpul nopții. Totodată, în zonele extracarpatice, în ziua de marți va apărea ceața și chiciura.

Cum va fi vremea în Capitală

Săptămâna trecută bucureștii au avut parte de o vreme rece. La fel va fi și ziua de marți, 1 decembrie. Atât dimineața, cât și noaptea există șanse să apară ceața, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor situa între 0 și 2 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 și -5 grade Celsius, scrie redacția.ro. (CITEȘTE ȘI: SĂRBĂTORI CUM N-AU MAI FOST! CUM VA FI VREMEA DE CRĂCIUN ȘI DE REVELION ÎN ROMÂNIA)

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo valabilă pentru luna decembrie. Potrivit meteorologilor, valorile termice urmează să scadă 4 – 6 grade Celsius, fața de noiembrie. În zonele montane, mediile de temperatură ale aerului ating valori de -8 şi -6 grade Celsius, cu extindere mare în Carpaţii Orientali, dar şi în cei Meridionali unde, la altitudinile cele mai mari, coboară sub -8 grade Celsius.

„Luna de început a iernii, decembrie, se caracterizează printr-o gamă variată de fenomene meteorologice: ninsoare care asociată cu intensificări ale vântului determină producerea viscolului, fenomen ce se produce cel mai des în Câmpia Munteniei, în Dobrogea şi în estul Moldovei; ceaţă persistentă, mai ales în zonele de câmpie şi în depresiuni şi mai rar, lapoviţă şi ploaie. O influenţă deosebită asupra ţării noastre încep să aibă din această lună, dorsala anticiclonului est-european, care se extinde deasupra sud-estului Europei şi, într-o oarecare măsură, ciclonii mediteraneeni. Temperatura aerului marchează o scădere, în medie, cu 4 – 6 grade Celsius, faţă de ultima lună de toamnă”, au precizat specialiştii ANM.

„Invaziile maselor de aer rece continental polar sau arctic determină ca adesea nopţile să fie deosebit de geroase. De altfel, temperaturile minime absolute ale acestei luni au coborât frecvent sub -20 grade Celsius, de exemplu în anii: 2002, 1998, 1996, 1948, 1927,1902 etc”, susţin meteorologii.

Cristian Blanuta
Cristian Blănuță este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A început să lucreze în mass-media în anul 1996, la ziarul MONITORUL DE BACĂU. Au urmat ZIARUL DE BACĂU, PROSPORT (Ediția ... citește mai mult