(P) Cea mai nouă metodă de spargere a locuinţelor aplicată de hoţii români!

De: Cancan
Publicat: 04/10/2016 | 13:21


Înainte de a pune planul în aplicare, hoţii români supraveghează câteva zile locuinţele pentru a se asigura de reuşita acţiunilor! De regulă, spărgătorii verifică de la distanţă dacă locuinţele sunt dotate cu sisteme de supraveghere şi de închidere specializate, iar dacă acestea lipsesc, nimic nu îi va împiedica să intre rapid în locuinţe de unde vor extrage bijuterii, bani sau lucruri de valoare.

Metoda pe care o folosesc este importată din Occident şi constă în folosirea unui spray cu azot care prin diferenţa de presiune va îngheţa butucul, acesta din urmă fiind spart cu ajutorul unei şurubelniţe.

În vederea creşterii gradului de siguranţă a locuinţelor, am discutat cu experţii de la A2t.ro, cei care recomandă instalarea sistemelor de supraveghere tuturor proprietarilor. Cum trebuie să le alegeţi pe cele mai bune? Specialiştii A2t.ro oferă mai jos câteva sfaturi utile:

1.      Contează mult ce tip de cameră de supraveghere alegi pentru un anumit spaţiu

De exemplu, foarte mulţi oameni, chiar şi cei care se pricep, se uită la specificaţiile tehnice şi, fiind încântaţi de acestea, uită să işi aleagă forma în concordanţă cu mediul în care respectiva cameră va fi instalată. Acest lucru devine o problemă atunci când vrei să montezi un sistem de supraveghere de exterior, iar camerele video nu rezistă foarte bine la intemperii. Din acest motiv, este recomandat să alegi camerele de supraveghere rotunde (sau dome) pentru interior, iar camerele alungite (bullet) pentru exterior, deoarece apa se scurge mai uşor de pe ele, iar imaginea rămâne clară.

2.      Cel mai important lucru despre alimentarea camerelor de supraveghere

Când instalezi sistemul de supraveghere, nu te zgârci la cablu. Deşi mulţi iţi vor spune că este mai economic să faci alimentarea şi semnalul să meargă cu un singur cablu, de fapt nu faci altceva decât să scurtezi durata de viaţă a camerelor tale de supraveghere. Din cauza fluctuaţiilor de tensiune de la alimentare, senzorii camerelor se pot arde. Folosind cabluri separate îţi protejezi investiţia! Dacă totuşi, din motive estetice sau de confort trebuie să foloseşti un singur cablu, cumpără un model TWIN – Coaxial + Alimentare.

3.      Ai grijă cum orientezi camerele

Pentru a evita situaţiile neplăcute în care, oricât de bună ar fi calitatea acestor camere de supraveghere, imaginea are de suferit din cauza luminii, trebuie să acorzi o atenţie special orientării acesteia. Dacă o camera bate spre soare, spre un bec sau o altă sursă de lumină, contrastul are de suferit, iar imaginea redată pe monitor va fi una ştearsă, cu detalii greu de descifrat. Cu cât ne asigurăm că este mai ferită de surse de lumină, cu atât imaginea va fi mai clară, iar supravegherea se va face mai eficient!

4.      Cât de mult vezi de fapt cu o singură cameră?

Acest lucru, deşi poate părea surprinzător pentru unii, nu depinde în totalitate de mărimea lentilei, ci şi de dimensiunea senzorilor de supraveghere. Astfel, o lentilă de aceeaşi dimensiune, ca de exemplu 2.8 mm, poate funcţiona diferit în unele cazuri, în funcţie şi de senzorii camerei: are un unghi mai larg, de 93 de grade pe un senzor ½.7 şi unul mai îngust, de numai 65 de grade pe un senzor ¼. Dacă aceşti termeni ţi se par complicaţi, întreabă specialistul ce combinaţie de lentile şi sensori îti oferă cel mai larg unghi de vizibilitate şi cu siguranţă vei fi ajutat.

5.     Camerele cu infraroşu, uşor de înţeles

Când vine vorba de vizibilitate pe timp de noapte, nici o persoană dintre cele care vor să îşi instaleze un sistem cu camere de supraveghere nu doreşte să facă vreun compromis. Vizibilitatea pe timp de noapte este o necesitate absolută şi pentru cei care vor să işi protejeze casa sau afacerea de hoţi şi pentru supravegherea stradală, dar mai ales pentru autorităţi sau instituţii publice. De aceea, primul tău instinct ar fi să alegi o cameră cu un infraroşu cât mai puternic, crezând că o să te ajute să vezi mai bine noaptea.

Ei bine, nu este cazul!

O cameră cu infraroşu puternic montată într-un spaţiu mic nu va vedea bine deloc pe timp de noapte, deoarece LED-urile cu care luminează ea vor fi prea puternice şi vor “orbi” utilizatorul la detaliile mărunte cum ar fi recunoaşterea trăsăturilor faciale sau a detaliilor de pe haine. Alege dimensiunea corectă pentru nevoile tale! În plus, ai grijă să nu blochezi vizibilitatea în depărtare cu un obiect foarte puternic luminat care este în câmpul visual apropiat şi nu îndrepta camera spre ceva închis, ca de exemplu un perete negru. Chiar dacă atunci când este ceva în imagine se va vedea bine, camera va percepe acel spaţiu ca fiind unul mult mai mic şi, din nou, pierzi la detalii.

6.      Atât brandul, cât şi rezoluţia sunt extrem de importante

Pee  Pentru ochii celor care nu se pricep, HD sau Full HD nu arată atât de diferit. În acest caz, cum iţi dai seama ce să cumperi? La fel cum am menţionat şi la punctul 4, uită-te la senzori. De această dată nu la dimensiunea lor, ci la producător! Dacă senzorii vin de la un producător de calitate, cum este SONY, faptul că este HD sau Full HD contează mai puţin, deoarece senzorii vor reda oricum o imagine de calitate. De fapt, dacă ar fi să facem un clasament al producătorilor de senzori pentru camerele de supraveghere, top trei ar fi: SONY (în special senzorul SONY STARVIS, care este cel mai bun de pe piaţă în acest moment), APTINA şi OMNIVISION. În ceea ce priveşte rezoluţia, dacă optaţi pentru Full HD şi o calitate impecabilă, vă trebuie o cameră de supraveghere de cel puţin 2.1 megapixeli.

Aceste şase sfaturi sunt deosebit de utile pentru cei care nu au foarte multă experienţă în domeniu, dar au neaparat nevoie de un sistem de supraveghere – ştiind ce să cauţi şi punând întrebările potrivite specialiştilor, nu rişti să pleci acasă cu un sistem de supraveghere pe care ai cheltuit foarte mulţi bani, numai pentru a descoperi că acesta nu corespunde nevoilor tale. De asemenea, te ajută să fii atent la instalare, ca să scapi de grija montărilor şi demontărilor. Pentru mai multe informaţii despre acest domeniu, îi puteţi căuta pe cei de la Atu Tech pe site-ul A2t.ro!