Putin se va înfuria! E oficial, SUA au impus noi sancțiuni Rusiei

Publicat: 21/04/2022 | 09:07
Sursă foto: Pixabay

SUA au impus miercuri sancțiuni asupra zeci de persoane și entități, inclusiv o bancă comercială din Rusia și o companie de minare a criptomonedelor. Autorităţile speră să înlăture posibilitatea ca Moscova să evite sancțiunilor existente pentru invazia Ucrainei de către Rusia, relatează Reuters.

Departamentul de Trezorerie al SUA a declarat într-un comunicat că a aplicat sancțiuni băncii comerciale ruse Transkapitalbank. Mai mult alte 40 de persoane și entități, în frunte cu oligarhul rus Konstantin Malofeiev, inclusiv organizații „a căror misiune principală este de a facilita evitarea sancțiunilor pentru entitățile ruse” au fost de asemenea vizate.

CITEŞTE ŞI: O NOUĂ LOVITURĂ PENTRU RUSIA! UE VREA SĂ INCLUDĂ PE LISTA SANCȚIUNILOR ȘI SBERBANK, CEA MAI MARE BANCĂ A ȚĂRII

Trezoreria SUA a impus, de asemenea, sancțiuni companiei Bitriver, care operează în Rusia în industria de minare a criptomonedelor, cât și împotriva a 10 dintre filialele acesteia.

BitRiver ar fi a treia companie ca mărime din lume care operează în industria de minare a monedelor virtuale și este prima oară când Trezoreria SUA sancţionează companii de acest tip.

În plus, Departamentul de Stat impune restricții privind vizele pentru 635 de cetățeni ruși care sunt „implicați în reprimarea disidenței în Rusia și în străinătate, care au fost implicați în activități care amenință integritatea teritorială a Ucrainei și care au fost implicați în încălcări ale drepturilor omului în instituțiile închisorii și locurile de detenție neoficiale din zonele controlate de Rusia din regiunea Donbas din Ucraina”, potrivit Trezoreriei SUA.

Trei oficiali ruși se vor confrunta, de asemenea, cu restricții de viză „pentru implicarea în încălcări grave ale drepturilor omului și pentru 17 persoane responsabile pentru subminarea democrației în Belarus”, a continuat Trezoreria SUA.

Sancțiunile SUA îl vizează și pe oligarhul rus Malofeiev, pe care autoritățile americane l-au acuzat de mult timp că este unul dintre principalele surse de finanțare a separatismului rusesc din Crimeea. El a fost prima oară luat în vizor de administrația Obama în 2014.