Rasfat culinar pe timpul verii. Deliciile bucatariei spaniole

De: Cancan
Publicat: 27/07/2012 | 00:00

Ardei copti umpluti cu branza Valori nutritive per portie: circa 320 kcal/1337 kj, 13 g proteine, 25 g grasimi, 9 g carbohidrati Ingrediente -8 ardei capia rosii (circa 500 g) -un varf de coaja de portocala rasa -375 g branza de capra proaspata Burgos Fresco -100 g smantana Pilos -rozmarin Mikado -sare -piper Mikado Mod de preparare: Ardeii se spala,se taie pe lung, li se scot semintele si se coc pe o tabla acoperita cu folie de aluminiu in cuptorul preincins la 240?C, circa 10 minute, pana cand coaja se umfla si se innegreste. Apoi se scot, se acopera cu un servet umed si se lasa 10 minute deoparte. Branza, rozmarinul, coaja de portocala si smantana se amesteca putin si se condimenteaza cu sare si piper. Jumatatile de ardei se curata de coaja, se pun pe un platou si se umplu cu crema de branza. Se poate presara putin rozmarin. Se pot servi alaturi de un vin rosu spaniol. Daca nu gasiti ardei capia, puteti folosi si ardei gras rosu. 4 portii Peste cu sos de piersici Valori nutritive per portie: circa 211 kcal/882 kj, 25 g proteine, 1 g grasimi, 20 g carbohidrati Ingrediente -4 piersici coapte (circa 125 g) – 2 bucati grepfrut – o ceapa rosie – 500 g peste (de pilda, file de cod Alaska) – chili uscat – 1-2 lingurite miere Marlene – piper Mikado – rozmarin Mikado – busuioc Mikado – sare Mod de preparare: Piersicile se curata de coaja (fructele tari se pot opari putin inainte, pentru a se curata mai bine), pulpa se desprinde de pe sambure si se taie cubulete. Bucatile de grepfrut se curata de pielita interioara, astfel incat sa ramana pulpa. Sucul care se mai scurge se pastreaza intr-un vas. Pulpa de grepfrut se taie bucatele. Ceapa se curata si se toaca marunt, se amesteca cu grepfrutul si cu bucatile de piersica. Pestele se spala, se usuca, se sareaza, se pipereaza din plin si se fierbe la abur, acoperit, 6-9 minute. Busuiocul si rozmarinul se amesteca cu sucul de grepfrut si se mai adauga sare, chili si miere. Sosul se serveste impreuna cu pestele. Pont: Sosul e foarte gustos si cu peste la gratar. 4 portii Salata de avocado si grepfrut cu fructe de mare Valori nutritive per portie: circa 379 kcal/1.589 kj, 9 g proteine, 28 g grasimi, 19 g carbohidrati Ingrediente -2 grepfrut (roz) – un avocado – 30 g masline negre Baresa – un catel de usturoi – 300 g fructe de mare La Caldera – 4 linguri ulei de masline Primadonna – frunze de salata pentru ornat – sare – piper macinat Mikado Mod de preparare: Bucatile de grepfrut se curata, indepartandu-se inclusiv pielita interioara alba. Se taie bucatele, iar sucul care se mai scurge se pastreaza intr-o cana. Avocado se taie pe lung, se scoate samburele si se curata de coaja. Miezul se taie fasii si se stropeste cu doua linguri din sucul de grepfrut pastrat. Maslinele se taie fasii mici. Usturoiul se curata si se taie bucatele. Se prajeste usor impreuna cu fructele de mare timp de trei minute, intr-o tigaie cu strat antiaderent. Intre timp, uleiul de masline se amesteca cu sucul de grepfrut ramas si se mai adauga sare si piper. Bucatile de grepfrut, avocado si maslinele se asaza pe frunzele de salata, se toarna si fructele de mare si se stropesc cu dressingul deja pregatit. 4 portii Ingredientele le gasiti in reteaua LIDL