Reacția Ministerului Sănătății, cu privire la măștile anti-COVID cu supapă: „Nu sunt recomandate”

Publicat: 15/02/2021 | 20:12

Românii au considerat că măștile cu supapă sunt unele dintre cele mai eficiente. Cu toate acestea, Ministerul Sănătății a transmis un mesaj de importanță majoră pentru toată lumea.

Ministerul Sănătății a transmis, prin intermediul unui mesaj, că măștile cu supapă nu sunt deloc recomandate pentru a te proteja de noul coronavirus. Mai exact, acestea sunt indicate pentru lucrătorii comerciali, pentru a se proteja de praf.

”Sunt recomandate măștile cu supapă împotriva COVID-19? Nu, măștile cu supapă nu sunt recomandate pentru a fi utilizate în contextul pandemiei de coronavirus. Aceste măști sunt destinate lucrătorilor industriali pentru a preveni respirația prafului și particulelor în timp ce supapa se închide la inhalare. Cu toate acestea, supapa se deschide la expirare, permițând virusurilor să treacă prin deschiderea supapei”, se arată pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății.

Potrivit Ministerului Sănătății, sunt recomandate împotriva noului coronavirus măștile care acoperă în întregime nasul și gura, măștile din țesătură cu cel puțin două straturi, care se pot spăla și refolosi, măștile care au o sârmă de metal la nivelul nasului și care nu permit astfel ieșirea aerului prin partea superioadă a măștii, precum și măștile care se așază bine pe părțile laterale ale feței și care nu prezintă spații pe unde pot pătrunde/elimina particule.

1.331 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, în ultimele 24 de ore

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.331 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 5.725.543 de teste RT-PCR și 206.277 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 5.945 de teste RT-PCR (4.194 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.751 la cerere) și 3.830 de teste rapide antigenice.