Restaurantul de la poarta cimitirului

De: Cancan
Publicat: 09/01/2008 | 00:00

POPULAR. Dupa inmormantare, lumea asteapta la coada sa intre in restaurant IDEAL. Localul se afla la cativa metri de poarta cimitirului Comod. Alexandru Muresan are clientii asigurati, clujenii preferand sa dea mese aici in memoria celor morti Mihai Bacalu Un om de afaceri clujean a adaptat conceptul „all inclusive” si la serviciile funerare, deschizand un restaurant chiar la poarta Cimitirului Central din Cluj. Alexandru Muresan a infiintat, de circa cinci ani, firma Recviem, care comercializa la inceput coroane si sicrie. Cu timpul, firma si-a diversificat serviciile si a inceput sa asigure si transportul si imbalsamarea decedatilor. Anul trecut, firma a ajuns sa deschida, in cladirea fostului hotel istoric Biasini, un restaurant cochet. „Avem zilnic grupuri de oameni, de la cateva zeci, la peste 100, care prefera sa se opreasca aici pentru pomana, pentru a nu se mai imprastia prin tot orasul”, ne-a spus Marian Tonea, administratorul restaurantului. Tonea sustine ca preturile meniurilor, de circa 15-20 de lei de persoana, sunt inferioare celor practicate in restul orasului.

Botezuri si onomastici pentru clienti cu simtul umorului

„Tot datorita preturilor, mai organizam, ocazional, botezuri sau onomastici, pentru cei care nu se jeneaza de amplasamentul localului”, ne-a mai spus Tonea. Magazinul de efecte funerare, aflat la usa alaturata, ofera sicrie pentru toate buzunarele, de la 160 la 6.000 de lei. Alaturi de magazin si restaurant, care sunt deschise pentru cazuri de urgenta non-stop, se afla si un panou comemorativ, in care se precizeaza ca in aceasta cladire au fost oaspeti, in fostul hotel Biasini, revolutionarii pasoptisti George Baritiu si Nicolae Balcescu.