Restaurantul din România unde poţi mânca un meniu întreg cu doar 9 lei! Cât costă o ceafă de porc

Publicat: 10/02/2023 | 10:59
Restaurantul din România unde se poate mânca un meniu cu 9 lei. Sursă foto: colaj Pixabay

În prezent, mesele servite în restaurante și localuri s-au scumpit. Există, însă, un loc în România unde un meniu întreg ar putea fi savurat la un preț mult mai mic decât ți-ai fi imaginat! Iată mai jos, în articol, toate detaliile.

Se cunoaște, deja, faptul că o masă servită în oraș costă mai mult, în 2023, spre deosebire de anii trecuți. Pentru că prețurile alimentelor au crescut, în ultimele 12 luni, și cele ale serviciilor și ale firmelor care activează în industria HoReCa au cunoscut o creștere considerabilă. Există, însă, un restaurant în țară unde un simplu meniu costă câțiva lei! Mai cu seamă, este vorba despre cantina din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, pentru care reprezentanții instituției au luat decizia ca prețurile să rămână aceleași ca în anul 2019.

Vezi și NU ESTE O EROARE! CÂȚI BANI A PLĂTIT UN TURIST ROMÂN PENTRU O PIZZA, ÎNTR-UN RESTAURANT DIN BULGARIA

Ce preparate se regăsesc în meniu?

În cadrul restaurantului respectiv, un meniu cu două feluri de mâncare poate fi cumpărat cu doar 9 lei. Atât profesorii, cât și studenții beneficiază de prețuri scăzute la cantină și pot savura preparate calde. Noua cantină a fost inaugurată în urmă cu doar câteva zile, iar rectorul Universității „Dunărea de Jos Galați” a declarat faptul că este singura universitate din țară care a ales să păstreze aceleași prețuri ca în anul 2019, chiar și în condițiile în care alimentele s-au scumpit enorm. Dacă în vechiul local, capacitatea era de maximum 50 de persoane, noua cantină are o capacitate de 180 de locuri. Pentru ca acest lucru să fie posibil, s-au investit 1.5 milioane de euro din fondurile proprii ale universității, potrivit Adevarul.ro.

Meniul este, deja, pus la punct. Iată cât costă preparatele:

– Ciorbă de pasăre (420 de grame): 8,71 lei;
– Supă de găluște (420 de grame): 3,64 lei;
– Saramură de pulpe de pui (170 de grame): 11,44 lei;
– Ficăței sote (120 de grame): 5,07 lei;
– Ceafă de porc la tavă (100 de grame): 5,72 lei;
– Șnițel de pui (80 de grame): 5,59 lei;
– Piept de pui la grătar (100 de grame): 6,76 lei;
– Mămăligă cu brânză și smântână (150 de grame): 4,81 lei;
– Cartofi țărănești cu afumătură (150 de grame): 4,68 lei;
– Pilaf (150 de grame): 1,30 lei;
– Varză la cuptor (200 de grame): 4,94 lei;
– Piure (150 de grame): 2,47 lei.

Totodată, o chiflă de 80 de grame costă 1,69 lei, iar o chiflă baton, tot de 80 de grame, costă 1,95 lei. Pentru cei care doresc o simplă mămăligă, fără brânză și smântână, costă 0,91 lei o porție de 150 de grame.

De asemenea, meniul conține și deserturi. O apă plată (50 ml) costă 2,21 lei.

Tartă de fructe – 6,26 lei;
Cremșnit – 5,98 lei;
Prăjitură Boema – 6,89 lei;
Tiramisu – 8,06 lei;
Amandină – 6,89 lei.

Citește și PREȚURI DE DAI ÎN „BOALA COPIILOR”! CÂȚI LEI COSTĂ UN MIC CU MUȘTAR ÎN RESTAURANTUL LUI LUIS STAN DIN BUCUREȘTI

Sursă foto: Colaj Pixabay