Restricţii COVID în Berceni, Bragadiru şi Voluntari! Intră în vigoare de la 00:00

Publicat: 14/09/2021 | 09:42

Autoritățile impun noi restricții, după ce numărul de cazuri de infectări cu noul coronavirus se află pe o pantă ascendentă în România. Alte trei localități, lipite de Capitală, vor avea parte de noi măsuri. Este vorba despre Berceni, Bragadiru și Voluntari. Restricțiile intră în vigoare de la miezul nopții.

Cetățenii care locuiesc în Berceni, Bragadiru și Voluntari trebuie să respecte noi măsuri, după ce rata de incidență a crescut. În cursul zilei de luni, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a decis să reintroducă anumite măsuri în cele trei localități. În toate cele trei localități, rata de infectare a trecut de 2 la mia de locuitori.

În Berceni, rata de infectare a ajuns la 2.24 la mia de locuitori, pe când în Bragadiru este de 2.30. În localitatea Voluntari, incidența a ajuns la 2.08 la mia de locuitori. Astfel că, începând cu data de 14 septembrie, la miezul nopții, intră în vigoare noile restricții.

Restricții COVID pentru localitățile Berceni, Bragadiru și Voluntari

Cetățenii trebuie să poarte măștile de protecție în spațiile publice, piețe, târguri, stații pentru transportul în comun și la locul de muncă. De asemenea, masca de protecție trebuie purtată și într-un perimetru de 50 de metri în jurul unităților de învățământ. De asemenea, competițiile sportive se desfășoară în spații închise sau deschise, cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă între oameni este de distanță de cel puțin un metru. Participanții trebuie să dovedească că s-au imunizat, că au trecut prin boală sau cu un test negativ.

Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie.

Organizarea şi desfăşurarea activităţii instituţiilor publice sau private de cultură care administrează spaţii special destinate 4 activităţilor cultural artistice în aer liber se pot realiza cu participarea a cel mult 1.000 de persoane pe scaune, cu asigurarea unei suprafeţe minime de 4 mp pentru fiecare persoană şi cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu un număr mai mare de 2500 de spectatori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Citește și ȚARA DIN EUROPA CARE A RIDICAT TOATE RESTRICȚIILE ANTI-COVID! 73% DIN POPULAȚIE ESTE VACCINATĂ

Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu respectarea regulilor de 5 protecţie sanitară, stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătăţii şi al Secretariatului de Stat pentru Culte.

Se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber, cu excepția participării a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună, stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, după caz, cu ministrul tineretului și sportului, ministrul mediului, apelor și pădurilor sau ministrul agriculturii și dezvoltării rurale.

Se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în exterior sau maximum 100 de persoane în interior, cu respectarea normelor de protecție sanitară. La stabilirea numărului de persoane în exterior și/sau în interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 05:00-02:00.

Activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și la terasele acestora este permisă până la capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 05:00-02:00.

Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este permisă fără a depăși 70% din capacitatea spaţiului şi în intervalul orar 5,00-2,00, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Sursă foto: Pixabay