Rețeta de ciorbă de miel a lui Florin Dumitrescu | Cele 3 ingrediente-surpriză folosite de juratul „Chefi la Cuțite” de la Antena 1

Publicat: 22/04/2022 | 07:41

Ciorba de miel este un preparat nelipsit de pe mesele românilor, mai ales în ziua de Paşte. Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit cum se prepară cea mai bună reţetă, dar şi care sunt ingredientele surpriză pe care le foloseşte pentru un maxim de savoare.

Pe masa de Paşte nu poate lipsi ciorba de miel cu cartofi. Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit cum se face cea mai bună reţetă şi ce trucuri trebuie să foloseşti pentru a da gust mâncării.

De asemenea, carnea de miel trebuie preparată într-un anumit mod pentru a deveni fragedă. Astfel, Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit fanilor săi cum pregătește el reţeta, dar şi ce secrete foloseşte pentru ca totul să iasă cât mai gustos.

CITEŞTE ŞI: REȚETA SECRETĂ A DROBULUI DE MIEL GĂTIT DE CHEF CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU. DE UNDE A „FURAT-O” BUCĂTARUL?

Ingrediente pentru rețeta de ciorbă de miel a lui Chef Florin Dumitrescu

Pentru această rețetă de ciorbă de miel avem nevoie de:

  • miel, 1 kg
  • cartofi, 400 g
  • țelină, 200 g
  • păstârnac, 200 g
  • ceapă, 200 g
  • morcovi, 200 g
  • chimen
  • iaurt, 300 g
  • ouă, 2 bucăți
  • oțet, 50 ml
  • ceapă verde, 1 legătură
  • tarhon (proaspăt, uscat sau murat), 20 g
  • pătrunjel, 2 legături

Mod de preparare a rețetei de ciorbă de miel a lui Chef Florin Dumitrescu

Pulpa de miel se taie de pe oase și se îndepărtează bucățile. Oasele se pun la fiert, în timp ce carnea de miel se taie în bucăți mari și se adaugă apoi în oala în care fierb deja oasele. Acest truc, spune Chef Florin Dumitrescu, ne poate ajuta să scăpăm de etapa spumării ciorbei.

Se curăță ceapă, morcov, păstârnac, țelină, cartofi și țelină, în cantitățile dorite.

Legumele se pun la călit într-o lingură sau două de ulei, într-o oală încăpătoare. Se adaugă chimenul în momentul în care carnea de miel a fiert, aceasta se adaugă peste amestecul de legume și se adaugă apă până în buza oalei. Ciorba va fierbe la foc mic, pentru ca zeama să rămână limpede și curată.

Mai mult decât atât, pentru a preveni întărirea cărnii, sarea se pune spre finalul mâncării, nu în timpul fierberii.

Apoi, se curăță frunzele de tarhon de pe crenguțe, se toacă și se adaugă în oala de ciorbă. Se poate adăuga, dacă se dorește, și ceapa verde. Apoi se face amestecul de iaurt, ouă și oțet. Ciorba, lăsată la foc mic, va fierbe 3 ore-3 ore și jumătate. Spre final, cu vreo 20 de minute înainte de a închide focul, se adaugă cartofii tăiați în cuburi, apoi, în ultimele minute, se adaugă amestecul de ouă cu iaurt și oțet.

Ca să nu se „taie” ciorba, aceasta trebuie amestecată cu câteva polonice de ciorbă, adăugate treptat. La final se adaugă pătrunjelul. Poftă bună!